Decathlon Pallady - magazin

Decathlon, compania cu cele mai mari vânzări din România pe piața echipamentelor sportive, fabrică în țara noastră peste 60% din cantitățile a 20 de modele de biciclete comercializate în întreaga Europă.

Această informație apare într-un clip de promovare pe care Decathlon l-a distribuit recent cu ocazia Centenarului (vezi mai jos).

https://youtu.be/Ok979qagVOg

Decathlon vinde o gamă largă de biciclete sub marca Btwin, mountain bikes, de oraș sau cursiere, pentru toate categoriile de vârstă.

Potrivit celor mai recente estimări, Decathlon România va încheia anul 2018 cu afaceri de aproximativ 800 de milioane de lei, în creștere cu peste 25% față de anul trecut.

Piaţa echipamentelor sportive din România este de peste 600 de milioane de euro, potrivit com­paniei de cercetare de piaţă Euromonitor.

În ceea ce privește piața locală de biciclete, Decathlon cumpără aproape jumătate din producţia naţională de biciclete, scrie Ziarul Financiar.

Fabrica VeloCity Reşiţa din judeţul Caraş-Severin, al cărei singur client este retailerul francez Decathlon, produce anual 400.000 de biciclete, care ajung apoi în toate colţurile lumii. Producţia a fost constantă în ultimii ani şi va rămână la acelaşi nivel şi în 2018 pe fondul unei crize a forţei de muncă.

În prezent, activitatea fabricii VeloCity este administrată de compania NextCity cu afaceri de aproape 30,6 milioane de lei în 2017, în ușoară urcare față de anul precedent.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE