Start Alpsman Xtreme Triathlon

AlpsMan Xtrem Triathlon, unul dintre cele mai grele concursuri de triatlon extrem din lume, are în acest an la start doi români, pe Bogdan Mihai Ioniță și Sorin Boriceanu.

Mai există înscris și un al treilea român, Ciprian Strejac, dar organizatorii au pus în dreptul numelui său ”dosar incomplet” și nu am reușit să aflu dacă va lua sau nu startul.

AlpsMan este unul dintre cele mai grele concursuri de triatlon din lume pentru că după ce vor fi trecut linia de finish concurenții vor fi parcurs 226 km, cu o diferență de nivel de peste 5.600 de metri!

Sorin Boriceanu și Bogdan Mihai Ioniță la ICON Livigno Xtreme Triathlon 2018
Sorin Boriceanu și Bogdan Mihai Ioniță la ICON Livigno Xtreme Triathlon 2018

Proba de înot – din mijlocul lacului Annecy

Bogdan Mihai Ioniță și Sorin Boriceanu vor porni în marea aventură sâmbătă, 8 iunie, la 4.30 AM, când se vor îmbarca la bordul vasului Libellule, un vas de croazieră care-i va duce până în mijlocul lacului Annecy.

La ora a ora 5.30 AM se dă startul, iar proba de înot are o lungime de 3,8 km.

Proba de ciclism – peste 4.300 metri diferență de nivel

Proba de ciclism este cireașa de pe tort la această competiție. Are o lungime de 183 km, cinci vârfuri de urcat și o diferență pozitivă de nivel de 4.300 de metri!

Proba de alergare – mai poți?

Proba de alergare, 42,195 km, constă în parcurgerea a două bucle, până la km 24,6. Acestui punct i se spune ”Le Tournant”. Celor care ajung aici înainte de 17h30min li se permite să continue către vârful Semnoz, pentru a devenit top finisheri. Ceilalți continuă maratonul pe o buclă de 5,8 km și devin lake finisheri.

Cum a fost în 2018

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE