După mai mulţi ani de cercetare şi dezvoltare, Anna Haupt şi Terese Alstin (link site) au proiectat şi construit o cască de protecţie unică pe piaţa de biciclete,  cu airbag.

Se numeşte Hövding şi nici măcar nu trebuie s-o pui pe cap. O poţi folosi ca pe un accesoriu vestimentar şi, culmea, unora le stă şi bine cu ea :). (Click pt articolul complet, unde poţi vedea şi o prezentare video, cu teste acestei căşti).

Hövding este un guler pe care ciclistul îl poartă în jurul gâtului său. Gulerul conţine un airbag pliat, care se activează în momentul unui accident. Airbag-ul este proiectat ca o capotă, care înconjoară şi protejează în momentul impactului capul biciclisului.

Mecanismul de activare a airbag-ului este controlat de senzori care detectează mişcarea anormala a biciclistului într-un accident.

Dacă porţi acest guler-cască-airbag poţi fi sigur că în cazul unui accident ai toate şansele să scapi. Airbag-ul se umflă în aproximativ 0,1 secunde,  înainte ca impactul să aibă loc. Îţi dai seama de asta şi din filmuleţul de mai jos.

Casca nu poate fi folosită de persoana cu vârstă mai mică de 15 ani şi este destinată exclusiv ciclismului.

Încă o chestie mişto:  gulerul-cască are doar 630 de grame.

Comentarii

Articolul precedentBike 2.0
Articolul următorClasament al prezenței online și al satisfacției clienților
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE