Kona este mult mai mult decât locul în care se dă startul finalei mondiale Ironman, este un adevărat centru expozițional și social, unde se lansează produse, se întâlnesc oameni, se fac super afaceri.

Zilele trecute am aflat, spre exemplu, despre două super biciclete care au fost lansate recent la Kona, biciclete care nu sunt pentru toți muritorii, pentru simplul motiv că prețul lor este foarte sus, acolo unde aerul poate fi respirat doar de către cei cu buzunarele pline. Bine, mai există sportivii sponsorizați, cei care fac performanță, care obțin rezultate relevante și care sunt astfel băgați în seamnă de către producători și cooptați într-o relație de parteneriat, din care evident câștigă toată lumea.

Revenind, am văzut deci două super biciclete. Prima este de la Felt, are frâne pe disc, un cadru SF, cea mai bună echipare posibilă, cu schimbător electronic și roți care costă ele însele cât o bicicletă foarte, foarte bună.

Vorbim despre Felt IA FRD, bicicletă folosită de către două super campioane mondiale, Daniela Ryf și Mirinda Carfrae, ambele sponsorizate de către producătorul american.

Ia uitați cum arată:

Felt IA FRD - model 2018 Kona

Pentru detalii despre echipări și prețuri vizitați blogul Moș Ion Roată, distribuitorul oficial în România pentru biciclete Felt. Vă spun doar atât, cel mai scump model Felt IA FRD Disc va costă 15.749 de dolari.

Găsiți aici o galerie foto cu bicicleta Danielei Ryf, cea pe care o va folosi la Ironman Kona.

A doua bicicletă lansată tot la Kona este de la Specialized și va fi folosită în marea finală de către Javier Gomez, un sportiv care nu cred că mai are nevoie de prea multe introduceri. A câștigat cam tot ce se putea câștiga în sportul ăsta, de la Sprint la Full Ironman. Este pentru prima oară când participă la Kona și cred că este unul dintre favoriți, mai ales în condițiile în care Jan Frodeno s-a accidentat și nu poate să-și apere ultiimele două titluri câștigate consecutiv în Hawaii.

Modelul Specialized se numește S-Works Shiv Disc, va fi disponibil pentru public începând cu luna aprilie 2019 și va costa 14.000 de dolari.

Găsiți aici toate detaliile despre această rachetă.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds