Nostress Triatlon Sosea - inot 2014

Mai aveţi la dispoziţie foarte  puţin timp să vă înscrieţi la unul dintre concursurile de triatlon organizate de către Nostress în weekendul din prima săptămână a lunii iunie. E vorba despre Olimp Triathlon Şosea şi Olimp Triathlon Offroad. Să le luăm pe rând, zic.

Nostress Olimp Triathlon Şosea

Nostress Triatlon Sosea - inot 2014

Va avea loc în data de 6 iunie şi face parte dintr-o primă etapă campionatului naţional de triatlon şosea, organizat sub egida Federaţiei Române de Triatlon şi a programului 140 de bătăi pe minut.

Organizatorii spun că Olimp Triathlon Şosea este locul perfect să debutezi în triatlon, în acest sens existând şi o categorie special creată, care se numeşte “Primul meu triatlon”. Ca la orice triatlon, aşa cum ne-am obişnuit, vor exista două probe: sprint şi olimpic.

Dacă te înscrii la sprint, vei avea de înotat 500 de metri în apa mării, iar pe urmă vei pedala pe cursieră 21 km, între Olimp şi Neptun şi, în fine, în ultima probă vei alerga pe faleză, care-i de ciment, 4,6 km.

La proba olimpică lucrurile stau puţin diferit. Se înoată 1.500 metri, tot în apa mării, se pedalează 42 km şi se aleargă 9,2 km.

Nostress Olimp Triathlon Offroad

Un concurs absolut provocator, pentru că se înoată în mare 500 de metri, adică puţin. După această probă accesibilă şi celor mai  puţin iniţiaţi în tainele înotului, urmează proba de  bicicletă, pe lângă lacuri şi pe faleza dintre Costineşti şi Olimp, doar 20 km.

Proba mai grea este cea  de alergare. Distanţa nu-i mare – 4,4 km, dar  alergi pe nisip, care-ţi suge energia  din  picioare, când oricum eşti obosit, pentru că ai tras tare la primele două probe.

Mi se pare concursul perfect pentru un debut în triatlon, vezi cu ce se mânâncă.

Concursul offroad va avea loc pe 7 iunie.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.