Ciclofest, primul festival din România dedicat bicicletei, are loc în perioada 3-4-5 iunie, în spaţiul de la Atelierul de Producţie.
Festivalul este organizat de către blogul Portocala Mecanică împreună cu Atelierul de Producţie.
“Vrem să vedem nu doar biciclete şi biciclişti frumoşi, ci să ne uităm şi la filme împreună, să admirăm opere de bicycle art făcute de fiecare dintre noi, să ascultăm muzica din căşti când dăm o tură, să facem echipe în jurul bicicletelor pentru jocuri de toate felurile”, spun organizatorii evenimentului.
Pentru asta e nevoie proiecte.
“Avem neapărată nevoie ajutorul vostru, al tuturor. Cu idei, care să fie concretizate în spaţiul de la Atelierul de Producţie, în cadrul Ciclofest“, spun reprezentanţii Portocalei Mecanice.
Atelierul de Producţie şi Portocala Mecanică oferă un spaţiu de exprimare creativă, unde voi să vă lăudaţi ideile cum puteţi mai bine, să cereţi sfatul, iar ideile să prindă contur.
Prin urmare, Portocala dă strigarea artistică “Call for projects”, pe site-ul ciclofest.ro.
Există trei categorii de proiecte care pot fi înscrise la festival:
- Bicycle art: orice fel de creaţii care au ca sursă de inspiraţie bicicleta. Aici se primesc lucrări din toate domeniile creative: sculptură, foto, design de toate felurile (grafic, vestimentar, de obiect, de biciclete);
- Bicycle movies: la festival vor fi proiectate o serie de filme celebre cu biciclete, scurtmetraje, lungmetraje, animaţii, dar se aşteaptă şi creaţii proprii;
- Bicycle games and tricks: joaca şi jocul sunt cuvintele cheie pentru această categorie. “Jocuri în mai mulţi, trick-uri admirate de neofiţi. Pe fixie-uri, pe BMX-uri sau pe monociclu, toate îşi vor găsi spaţiu de manevră. Le fel şi partide incendiare de bike polo sau dueluri nemaivăzute în sistem bike joust. Descrie-ne talentul tău şi ne vom asigura că nu rămâne trecut cu vederea la Ciclofest”.
Nu s-a spus nimic de poezii, recitări sau cântece, dar cred că puteţi să vă încumetaţi şi pe teritoriul ăsta, pentru că ştim că românii au talent.
Atelierul de Producţie ocupă aproximativ 2.000 mp din fostul atelier de filatură al fabricii Industria Bumbacului. Spaţiul, cu noua sa destinaţie – găzduire de evenimente şi proiecte culturale – a fost inaugurat cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor.
Deadline-ul pentru proiecte este 1 iunie 2011.