ciclism_dinamo_gheorghe_lautaru

Deocamdată nu s-a anunțat nimic oficial, cum că echipa de ciclism Dinamo ar avea ca sponsor Colnago, unul dintre cei mai recunoscuți producători de biciclete din lume.

Căpitanul are Colnago

Dar s-o luăm logic. Alex Ciocan, care este antrenorul secund și membru al echipei de ciclism Dinamo, are un sponsor nou, Colnago. A anunțat-o el însuși pe blogul său, am și scris despre asta.

Alexandru Ciocan, cu noua sa bicicleta Colnago, pe care va concura in 2012
Alexandru Ciocan, cu noua sa bicicleta Colnago, pe care va concura in 2012

Pe de altă parte, Alex Ciocan mi-a confirmat că Giant România nu mai sponsorizeaza echipa de ciclism Dinamo.

Colnago ar putea fi un partener potrivit pentru Dinamo. Au în comun faptul că ambele branduri au o reputație în spate, care își întinde rădăcinile de-a lungul istoriei ciclismului. Prima bicicletă cu logo-ul Colnago a fost produsă în 1954.

Despre echipa de ciclism Dinamo

Echipa de ciclism Dinamo a luat fiinţă în 1948 și este cea mai veche grupare de profil din România.

Printre cei mai cunoscuți cicliști dinamoviști se numără  Aurel Selaru, Ludovic Zanoni, Ion Cozma, Gabriel Moiceanu, Gheorghe Lăutaru, Vasile Sălăjan, Teodor Vasile, Venera Mihăilescu (cu un record mondial de care s-a aflat abia dupa ce acesta a căzut!), Constantin Caruţaşu, Mircea Romaşcanu sau Pavel Lupaş.

Pe lângă un număr impresionant de campionate naţionale câştigate, Dinamo a avut succese şi în competiţii internaţionale, precum Turul României, Turul Turciei, Turul Italiei, Cursa Păcii, Jocurile Olimpice (cu un excelent şi neverosimil loc 5 prin Gabriel Moiceanu!), Jocurile Balcanice şi Campionatele Mondiale (cu o superbă medalie de bronz pe echipe!).

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.