Eduard Grosu - incalzire Turul Italiei 2016

Eduard Grosu este în prezent, alături de Serghei Țvetcov, cel mai în formă ciclist român. Anul trecut, a obținut cel mai bun rezultat din istoria ciclismului românesc într-un mare tur, locul cinci într-o etapă din Turul Italiei.

După cum probabil că știți, Eduard Grosu participă și anul acesta în Turul Italiei, care a ajuns aproape de final (se încheie în data de 29.05.2016). Din păcate, ciclistul român nu a reușit să câștige nicio etapă, deși șanse au fost. În calea lui s-au pus fie căzăturile, fie starea proastă de sănătate.

“M-am simțit destul de ok până acum în Turul Italiei”, a declarat Eduard Grosu pentru Biciclistul.ro. “Am avut acele căzături în Olanda și Bibione…din păcate acesta este jocul”.

“Apoi, în etapa de la Corvara, am avut un virus stomacal și nu știam dacă reușesc să iau startul în etapă […] Mă simțeam atât de rău încât nici roțile celor din grupetto nu reușeam să le țin. Toate acestea m-au afectat”, a spus Eduard Grosu.

Ciclistul român crede că ar fi putut să scoată rezultate notabile în Turul Italiei dacă nu ar fi avut parte de căzături.

“Căutam cu orice preț victoria și asta m-a făcut să greșesc, cel puțin în etapa de la Bibione și cea de la Cassano“.

Se știe că sprinterii au probleme în etapele montane. L-am întrebat pe Eduard dacă a avut probleme până acum în munți.

“Singura etapă montană în care am suferit a fost etapa a 16-a, dar asta din cauza virusului intestinal. În schimb, etapele 19 (n.r. cea de astăzi) și 20 vor pune mari probleme tuturor, în special nouă, cei mai sprinteri”.

Am lăsat la sfârșit întrebarea care leagă și titlul acestui articol. L-am întrebat pe Eduard când îl vom vedea în Turul Franței, cea mai faimoasă competiție de ciclism din lume.

“Nu este exclus 2017”, mi-a spus Eduard Grosu. “Să vedem dacă echipa va cere licența World Tour. Dacă nu, poate din 2018, dacă voi schimba echipa!”.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.