Sfaturi pentru biciclistiFoto: Portocala Mecanica
Sfaturi pentru biciclisti
Foto: Portocala Mecanica

“Circulați cu încredere pe contrasens”, le-au spus doi polițiști celor care vizitau standul blogului Portocala Mecanică, în cadrul Street Delivery.

Eu nu prea sunt de acord cu această povață, din motive practice, la fel de practice cum sunt și cele care stau la baza acestui îndemn.

În primul rând, cred că trebuie evitat în totalitate mersul cu bicicleta pe contrasens pe arterele aglomerate și cu trafic intens, precum bd. Ștefan cel Mare. Acolo, pe lângă faptul că se circulă cu mare viteză, nu prea ai loc, din cauza faptului că lângă bordură sunt parcate și mașini. Era de multe ori să dau peste bicicliști care veneau pe contrasens și care căscau gura după cuiburi de berze, cred.

N-are rost să mergi cu bicicleta pe contrasens pe un drum național. Îți riști viața inutil.

Care este, însă, motivul pentru care mulți bicicliști își doresc să circule pe contrasens? Că văd mai bine mașinile care-i lovesc? Că scapă de teama de a fi accidentați din spate? Eu nu înțeleg rezonul.

N-are rost să mergi pe contrasens pe străzile cu sens unic care au un trafic foarte mare, iar tu nu faci decât să încurci circulația și să-ți pui integritatea corporală în pericol.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

One thought on “Eliberați contrasensul!”
  1. Perfect de acord. Am patit de multe ori sa ma intalnesc fata in fata cu biciclisti care merg pe sens opus si sa trebuiasca sa intru eu printre masini din cauza lor.

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.