BikeWalk, pentru că suntem mulţi” este deviza unei mişcări bicicliste căreia nu prea i-am dat atenţie, pentru că eram declarat un non-fan al întâlnirilor în grup, care mi să păreau fără rost, superficiale şi fără o finalitate practică.

Oricum, şi acum, dacă aş participa la o astfel de întâlnire, m-aş feri de puştani care nu doresc altceva decât asl pls.

Dar, nu-i aşa, am dreptul să mă răzgândesc.

Contrar devizei BikeWalk, eu cred că nu suntem mulţi. Dacă am fi mulţi, dar mulţi nene, probabil (oare?) că autorităţile ar face ceva mai mult decât nimicul pe care l-au făcut până acum şi ar construi şi pentru noi o infrastructură. Probabil că şoferii ne-ar considera parteneri de trafic, nu şobolani de test, peste care poţi să treci fără să bagi de seamă.

Dacă am fi mulţi, probabil că am vedea pe stradă biciclişti părinţi, care şi-ar duce pe bicicletă copilul la grădiniţă sau şcoală.

Dacă am fi mulţi, probabil că am avea programe susţinute de stat, prin care angajatorul să ne plătească bicicleta,dacă venim cu ea la serviciu.

Dacă am fi mulţi, probabil că oraşele noastre ar fi mai curate, mai puţin poluate (aici mă refer în mod special la Bucureşti), mai civilizate, mai vesele, mai tinere.

Dar nu suntem mulţi. Tocmai de aceea susţin BikeWalk. Orice om convins să meargă pe bicicletă este un câştig pentru această cauză, de a fi mulţi. Ce-i drept, e cam idealistă, dar merită susţinută, nu?

Deci, mergeţi la BikeWalk, faceţi poze, susţineţi cauza.

De pe site-ul BikeWalk:

De acum înainte ne vedem sâmbătă de sâmbătă cu echipa din spatele acestui “mic” proiect, poliţia, salvarea şi bicicliştii bucureşteni la o plimbare de sâmbătă seara. Traseul va fi mereu următorul: Parcul Tineretului (întâlnire pe terenul de baschet/intrarea Şincai) – Unirii – Universitate – Romană – Bd. Dacia – Calea Victoriei – Ateneu – Piaţa Naţiunile Unite – Bd. Naţiunile Unite – Parcul Izvor. Acolo putem să stăm la o vorbă pe iarbă, aşa cum deja ne-am obişnuit.

Întâlnirea are loc la ora 18:00 sâmbătă de sâmbătă până pe 4 septembrie.

Comentarii