Constantina Dita Tomescu

Ieri seară am avut onoarea să o cunosc pe Constantina Diță Tomescu, campioană olimpică la proba de maraton, în cadrul Jocurilor de la Beijing (2008).

Antrenorul Ștefan Oprina, prieten cu ea, a chemat-o la antrenamentul pe care l-a desfășurat împreună cu trupa lui de alergători la pista Lia Manoliu. Eu am ajuns mai devreme și am găsit-o așteptând în fața porții păzite de patru vlăjgani de bodyguarzi. Nu putea să intre pentru că nu se afla pe lista alergătorilor care plătesc abonament la pistă.

Ce situație absurdă și idioată! Câștigătoare a maratonului de la Chicago în 2004, campioană mondială la proba de semimaraton în 2005, campioana olimpică în 2008, Constantina Diță Tomescu a trebuit să aștepte aprobare din partea șerifului care are în grijă pista de atletism Lia Manoliu.

În fine, până la urmă a fost nevoie de o intervenție, un telefon și a intrat. M-a luat și pe mine, cu toate că s-au uitat cam strâmb la mine paznicii când au auzit că sunt blogger.

Înainte de a li se alătura în cadrul antrenamentului, Constantina le-a spus alergătorilor câteva cuvinte despre cursa de 10 km pe care o organizează în București, în data de 17 aprilie. Știați de ea? Se numește NN Bucharest International 10K și va avea loc pe bulevardul Mareșal Constantin Prezan, între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle.

Antrenament cu Constantina Diță Tomescu

Am schimbat câteva cuvinte cu ea, mi-a spus că nu a mai alergat de patru luni și că simte un dor nebun să se antreneze din nou. Sunt mândru că am cunoscut-o personal și că sunt contemporan cu unul dintre cei mai mari sportivi ai României.

Comentarii