Triatlon, Ciprian Balanescu, Alexandru Diaconu

Vom avea Federație Română de Triatlon, potrivit Adunării Generale a Federației Române de Ciclism și Triatlon (FRCT), despre care a scris și Biciclistul.ro și care a avut loc în data de 09 martie 2012.

Procedurile legale care urmează a fi îndeplinite pentru desprinderea secției de Triatlon din cadrul FRCT și înființarea Federației Române de Triatlon vor dura aproximativ patru luni.

Inițiativa înființării Federației Române de Triatlon aparține unui grup de cluburi de triatlon format din Master Ski&Bike (Târgu Mureș), Clubul Olimpia, Clubul Sportiv Extreme – Baile Tusnad, Clubul Tri-Aluta și Clubul Smart Atletic.

Grupul de inițiativă îl susține, pentru conducerea Federației, pe Adrian Nanulescu. Inițial, propunerea fusese ca președintele Federației Române de Triatlon să fie Răzvan Florea.

Contextul înființării Federației Române de Triatlon

În momentul actual, triatlonul românesc este la pământ. Numeri pe degetele de la o mână cluburile de triatlon, nu există secții pentru copii, nu există progame de antrenament pentru juniori și seniori, rezultatele sunt puține și slabe.

Adrian Nanulescu, la locul potrivit

Adrian NanulescuCred că faptul că președintele Federației Române de Triatlon ar putea fi Adrian Nanulescu este un lucru pozitiv. Fără să fi fost sportiv de performanță, Nanulescu este suficient de cunoscut și de bine poziționat în cariera sa astfel încât să genereze atenția de care va avea nevoie Federația de Triatlon.

Adrian Nanulescu, de profesie inginer, a condus timp de 10 ani departamentul de Business-to-Business al Orange România, unde a contribuit la dezvoltarea operațiunilor Orange Business Services. Este practicant al triatlonului, folosește bicicleta și adeptul unui stil de viață sănătos.

Intervenția lui Adrian Nanulescu în favoarea triatlonului s-a simțit chiar de la primul concurs organizat în 2012, Winter TriChallenge. Nu cred că se mai îndoiește cineva că datorită lui Mircea Badea a participat la acest concurs și ulterior a vorbit despre eveniment și l-a popularizat.

O decizie istorică

“Înființarea Federației Române de Triatlon este cel mai bun lucru posibil care se putea întâmpla”, a declarat pentru Biciclistul.ro Vlad Stoica, reprezentantul clubului Smart Atletic.

“După 14 ani de zile de frecuș cu Ciclismul și cu zero rezultate se schimbă lucrurile. Mai departe va fi mult de muncă”, spune Vlad Stoica.

El a amintit de alte Federații, care au avut succes pentru că a avut loc o schimbare de mentalitate: Federația de Tenis, Federația de  Rugby sau Federația de Baschet.

Potrivit lui  Vlad Stoica, în România există aproximativ 15 cluburi active de triatlon, de care viitoarea Federație de Triatlon va trebui să aibă grijă.

Vlad Stoica - Ironman Franta 2007
Vlad Stoica - Ironman Franta 2007

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

4 thoughts on “Federația Română de Triatlon, pe cale de a lua naștere”
 1. A trecut un an și tot nu există federație autorizată oficial. Exista un site in lucru. Cam ciudat …. chiar sa dureze un an intreg o procedura destul de simpla? Bine, că nici nu-mi făceam iluzii. Chiar dacă se autorizează, imediat va anunța că nu are buget. Vai, de mare dezamăgire. Mare mister cu federația asta, îndeajuns de mare încât să-i transforme pe unii în ”eroi ai neamului”. Le-aș recomanda celor legitimati, să nu se bazeze pe ceea ce le va putea oferi eventuala federatie de triatlon, caci s-ar putea sa piarda timpul asteptand si sa se demotiveze sperand. Eu unul nu am asteptari, deci daca va fi sa fie ceva, surpriza va fi si mai mare pentru mine :))

 2. Felicitari !
  Era si timpul pentru desprinderea Triatlonului de F.R. Ciclism.
  Normal era sa se infinteze F.R. de Triatlon odata cu intrarea oficiala a Triatlonului la Jocurile Olimpice. Niciodata nu-i prea tirziu.
  Va doresc mult succes si cu aceasta ocazie se va redeschide si Triatlon Timisoara la editia 6-a.
  Cu sportivitate,
  Constantin DUMITRA (Tele)

  PS. SITE-ul : http://www.triatlon.ro este in lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.