Federația Română de Triatlon (FRTRI) are parte de continuitate și își păstrează principalii sponsori și în 2018.

Bittnet, prima companie IT din Romania listată la Bursa de Valori București, a anunțat că susține Federația încă de anul trecut, la Gala Triatlonului Românesc. Compania de training IT, controlată de frații Mihai Logofatu și Cristian Logofatu, va sponsoriza și în 2018 circuitul de  triatlon șosea, denumit Cupa României Bittnet RTS.

Cele două entități, Federația și Bittnet, nu au oferit detalii concrete despre termenii financiari ai parteneriatului.

Un al doilea sponsor important pentru FRTRI rămâne Enel, cu care a semnat un nou acord de sponsorizare. În cadrul acordului inițial, care presupun că rămâne același, Enel își lua angajamentul de a sprijini toate competițiile sportive organizate de FRTRI pentru publicul larg.

Acum, între noi fie vorba, nu prea e normal ca Federația Română de Triatlon să organizeze competiții de triatlon, ar trebui mai degrabă să se asigure că sunt ok celelalte concursuri din calendarul oficial, ar trebui să dezvolte programe pentru sportivii de lot național, ar trebui să atragă sponsorizări și să inventeze în acest sens programe pentru sportivii amatori.

Prima competiţie susţinută de Enel este Campionatul Mondial de Winter Triathlon, ce se va desfăşura în premieră în România, la Cheile Grădiştei, în perioada 26-28 ianuarie, unde sunt aşteptaţi 300 de sportivi din 22 de țări.

FRTRI a avut un buget total de 450.608 lei anul trecut, dintre care 215.608 lei au fost venituri proprii, bani care au venit probabil în cea mai mare parte din sponsorizări.

Comentarii