Sursa foto

Federația Română de Triatlon a transmis un comunicat prin intermediul căruia sancționează comportamentul nesportiv din cadrul concursurilor de triatlon din România.

Incidente de tip “furatul balizelor”, mersul la draft in competiții non-draft, ton și limbaj agresiv, au apărut cu o frecvență îngrijorătoare în ultimul timp la competițiile noastre și, din păcate, venind din partea sportivilor semi-profesioniști și amatori de top, care de fapt ar trebui sa fie niște exemple de urmat, atât pentru tinerii sportivi cât și pentru amatorii începători. (Sursă comunicat)

Într-adevăr, am constatat și noi amatorii aceste incidente, am comentat pe Facebook, în grupuri sau pe paginile evenimentelor, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. Eu n-am auzit până acum de nicio sancțiune aplicată de vreun organizator, care să dea un exemplu și să reducă cheful trișorilor de a mai presta la concursurile sportive.

În cazul în care noi speculăm neatenția oficialilor, lacunele organizatorice pentru a trișa, o să degradăm sportul nostru la nivelul acelor competiții sportive unde lovirea și jignirea adversarului, simularea și cerșirea penalizărilor este unanim acceptată si face parte din “joc”. Nu credem ca acesta este drumul pe care ar trebui să mergem.

Comunicatul este semnat de către Peter Klosz, președintele Federației, și de către Bogdan Mihai Ioniță, care este și președintele Comisiei de Amatori a Federației Române de Triatlon.

P.S. S-a întâmplat ceva în mod special la Ocean Lava România? Că articolul federației este ilustrat cu o fotografie de la această competiție.

Comentarii

Articolul precedentOcean Lava România 2017 – cine sunt câștigătorii
Articolul următorPune-i o întrebare lui Peter Sagan când e Turul Franței 2017
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE