Foto: Radu Cristi (sursa foto)

Mihai Vigariu se află deja în Germania, încă de vineri, 30 iunie, cu toate că Ironman Frankfurt, concursul unde va încerca să se califice în finala mondială de la Kona are loc duminică, pe 9 iulie.

“Am venit de vineri, să mă adaptez şi să mă deconectez. Vreau să mă relaxez. Ce-a fost mai greu a trecut, acum mă voi distra”, a declarat Mihai Vigariu pentru Biciclistul.ro.

Cea mai recentă competiţie la care a participat Mihai Vigariu a fost Ocean Lava România (24-25 iunie), unde s-a clasat pe locul 4 la nivel general. El a şi fost imaginea acestui concurs aflat la prima ediţie.

“Ocean Lava România a fost o cursă de pregătire şi testare pentru  Ironman Frankfurt. Am ieşit pe locul 4, asta a fost ziua. Mă declar mulţumit, mi s-a rupt şi derailleur-ul, rotiţele de casetă atingeau lanţul, am mai avut pe final şi nişte crampe. Cu toate astea mă declar mulţumit”, a spus Mihai Vigariu.

Ocean Lava România a venit la capătul unei săptămâni extrem de încărcate pentru Mihai, care a acumulat în această perioadă peste 20 de ore de antrenament şi peste 20 km de înot.

19250852_1969920383254245_6117253045257771735_o

Foto: Radu Cristi (sursa foto)

Mihai Vigariu este deja calificat la mondialele de Half Ironman, în urma medaliei de bronz pe care a obţinut-o Half Ironman Bahrain şi dacă îi ies planurile duminică, la Frankfurt, se va califica în finala Ironman Kona, etapa regină din cadrul concursurilor Ironman, locul unde vin cei mai buni atleţi din lume.

“Sunt realist, e greu să scad sub nouă ore, ar trebuie să am o zi extraordinară pentru acest timp. Dar sunt acolo, la câteva minute peste nouă ore”, spune Mihai Vigariu.

Dacă va reuşi să treacă linia de finish cu doar câteva minute peste nouă ore, Mihai Vigariu va fi noul deţinător al recordului naţional într-un concurs Ironman. Cel care deţine acest record în prezent este Mihai Baractaru, cu 09h15m.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.