Toyota Auris - premiu test drive Biciclistul.ro

Toyota România oferă un premiu special cititorilor acestui blog, care s-au înscris pe Endomondo în provocarea Sfârâie călcâie: test drive cu Toyota Auris!

Toyota Auris este o maşină cu transmisie integral hibridă, ce îmbină puterea unui motor convenţional pe benzină, cu capacitate cilindrică de 1.8, cu un motor electric, dezvoltând o putere totală combinată a sistemului hibrid de 136 CP. Are consum urban de doar 3,5l la 100 km şi cele mai scăzute emisii de CO2 din segment – numai 82g/km.

Ce este sistemul Toyota Hybrid?

Sistemul complet hibrid permite unui autovehicul să funcţioneze  folosind fie motorul pe benzină cu nivel redus de emisii, fie motorul electric sau o combinaţie a celor două.

Cum funcţionează Toyota Auris Hybrid?

La plecarea de pe loc, motorul electric pune în mişcare maşina, puterea provenind de la baterie. La viteză normala, motorul pe combustibil este folosit la eficienţă maximă. De asemenea, acesta poate alimenta generatorul în timpul mersului, astfel producând energie electrică ce se stochează în baterii pentru o utilizare ulterioară.

În timpul frânării şi încetinirii, hibridele Toyota folosesc un sistem inovator numit “frânare regenerativă” ce permite roţilor aflate în mişcare să alimenteze generatorul automobilului, lucru care produce energie electrică ce se stochează în baterie pentru o utilizare ulterioară. În acest fel, maşina nu necesită încărcare de la o sursă externă.

Cum poţi câştiga premiul?

Este suficient să te afli în challenge-ul de pe Endomondo, încă o dată, e vorba despre Sfârâie CălcâieVoi trage la sorţi câştigătorul mâine, în jurul prânzului.

Comentarii