Un studiu al unei companii de asigurări din Statele Unite arată ceea ce doamnele și domnișoarele știau de multe vreme: femeile merg mai bine pe bicicletă decât bărbații.

Astfel, bărbații care au tendința să dea vina pe toate femeile, pentru că nu respectă sensul de mers și fac slalom cu bicicleta pe stradă, pot fi contraziși grație studiului realizat de 4bikinginsurancequote, citat de NBC.

Aproape 80% din accidentele cu bicicleta, care se lasă cu căzături și coaste rupte, sunt cauzate de bărbați, arată studiul. Riscul ca o femeie să cauzeze un accident sunt cu 27% mai mici, arată statistica.

Cu siguranță, o parte dintre diferențe sunt cauzate și de faptul că există mai puține bicicliste decât bicicliști, însă compania subliniază că este vorba și de te tendința bicicliștilor de a-și asuma  riscuri și de a fi agresivi, ceea ce face ca aceștia să facă mai multe greșeli.

Statistica mai arată că bicicliștii încalcă mai des regulile de circulație decât biciclistele.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. E scris după știrea Femeile sofeaza mai bine decat barbatii – iata dovada

Comentarii

Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.