Garboavele XC 2012 logo

Garboavele XC 2012

Acest text este scris de către organizatorii concursului Gârboavele XC.

“Omul pățit e…învățat!”, spune un proverb românesc. Rădăcina învățăturii e amară, dar rodul ei e dulce!

Așa ne-am simțit noi după Gârboavele XC 2011, când am avut o sumedenie de pățanii, în virtutea faptului că am încercat să facem lucrurile cât mai simplu și mai ieftin pentru concurent. N-am avut cronometrare cu cip – probleme la clasamente, am avut înscriere la fața locului – s-a decalat startul etc.

Dar numai cine nu încearcă nu reușește, iar din greșeli am învățat cu vârf și îndesat. Astfel, anul acesta, la ediția a II-a a Gârboavele XC, vom avea toate acele îmbunătățiri considerate în trecut “mofturi”, dar dovedite în timp de alte nenumărate concursuri.

Pentru început, am scăpat de toate acele zone de pământ galben care au creat concursului Gârboavele XC 2011 reputația de “Iron Bike de Galați”. Ne-am concentrat atenția pe pe traseu, doar pe zone din interiorul pădurii, ciclabile inclusiv pe ploaie. Pe deoparte, ne pare rău, însă număul de abandonuri alimentat și de ploaia de dinainte de start a fost excesiv!

Ca suprafață, traseul nou va cuprinde, pe lângă pământ și iarbă, drumuri cu piatră de râu și zone de piatră cubică, dar și două “chickenrun’-uri, care pot fi alese de concurenții mai puțin abili în abordarea unei coborâri mai periculoase și a unei urcări de “push-bike”.

Unul din elementele grele ale traseului este o coborâre foarte tehnică, printre copaci, coborâre pe care Maus a descris-o ca fiind “criminală, dar frumoasă”. Locul va fi înțesit cu semne de avertizare, pe care sperăm că le veți lua în seamă, pentru că nu e o jucărie simplă. La un moment dat, imediat după trecerea printre doi copaci care sunt la distanță de un ghidon, urmează o curbă de 90 de grade.

Dar să lăsăm traseul să vă farmece când îl parcurgeți și să vă mai spunem și despre alte elemente ce sperăm că vor face din Gârboavele XC 2012 un început de bun augur pentru sezonul ciclist 2012.

De exemplu, punctele de control vor fi alcătuite cu cicliști din club, nu voluntari, care înțeleg importanța muncii pe care o fac. Punctul de alimentare va fi asezonat cu mici și o păturică, să vă odihniți. Sigur, glumesc! Punctul de alimentare va fi dotat cu apă, banane, lămâi și gucoză.

Și, deoarece am trecut la ediția a II-a și nu mai facem totul “ieftin și bun”, taxa de înscriere a avut de suferit, ultima cotație după prăbușirea Bursei fiind de 45 de lei. În schimb, vă oferim un concurs “liniștit”, cu un traseu tare în stil de pur XC, în ture, pe un circuit de 6-8 km, cronometrat cu cip, la care înscrierile se fac doar online și în limita numărului de participanți.

Dacă v-a plăcut prezentarea noastră, dați o tură pe clubciclism.ro să vă înscrieți cât mai e vreme și…ne vedem la concurs!

Comentarii

PUBLICITATE:driedfruits.ro/