Garmin Forerunner 225 - ceas puls la mana

Garmin a lansat Garmin Forerunner 225 primul ceas de alergare cu GPS care are integrat și un instrument de măsurare a pulsului, cu ajutorul unei tehnologii dezvoltate de către Mio.

Noul Forerunner 225 oferă informații despre bătăile inimii, distanța parcursă şi paşi. În plus, funcționează și ca instrument de monitorizare a activității dintre antrenamente și măsoară numărul de pași, caloriile consumate și distanța parcursă.

Cum măsoară pulsul

Garmin Forerunner 225 spate

Pentru a măsura pulsul, noul Forerunner 225 utilizează un senzor optic încorporat, ce folosește o undă luminoasă transmisă prin pielea utilizatorului și măsoară cantitatea de lumină reflectată. Datorită modificărilor subtile care apar pe măsură ce sângele este pompat prin încheietură, senzorul poate detecta schimbările și, folosind un sistem avansat de filtrare, determină cu mare acuratețe pulsul. În plus, un sigiliu de pe spatele ceasului blochează lumina ambientală pentru a asigura o măsurare corectă a bătăilor inimii.

Forerunner 225 are un indicator colorat care afișează numărul de bătăi/ minut în timp real, permițând derularea antrenamentelor cu timpi sau distanțe predefinite. Zonele de culoare gri, albastră, verde, portocalie și roșie îi arată sportivului daca se află într-una dintre etapele: încălzire, ușor, aerobic, alert sau puls maxim. Zonele sunt predefinite în funcție de vârstă și puls maxim estimat, dar pot fi setate și direct în ceas sau în aplicația Garmin Connect.

Cât ţine bateria

Garmin Forerunner 225

Forerunner 225 este potrivit pentru antrenamente de lungă durată, în orice condiții, datorită rezistenței sale subacvatice de până la 50 m și duratei mari de viață a bateriei: patru săptămâni în modul ceas și monitorizare a activităților, 7-10 ore cu GPS și monitorizare de puls active. În timpul antrenamentelor de interior, accelerometrul încorporat măsoară cu acuratețe distanța și pasul, fără a necesita un accesoriu separat pentru picior.

Cât costă

Noul Forerunner 225 este disponibil în România în două variante de culoare: negru și roșu, cu prețul recomandat de 1.345 lei.

Garmin este prezent în România prin Sheba Distribution, unic importator pentru segmentul Outdoor, Fitness şi Marine (Navigatoare şi Terminale portabile GPS solide, Radare, Sonare şi Chart Plotter-e), alături de harta de navigaţie topo şi rutieră a României, Atlasul Digital al României. Produsele se găsesc la Garmin City Shop din Bucureşti.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.