Garmin a lansat Fenix 5 în România, cel mai recent model de ceas ultraperformant destinat sportivilor. Cu această ocazie a fost anunțat și parteneriatul dintre Garmin și SportGuru BCR Racing Team, în urma căruia sportivii acestei echipe vor primi ceasuri de ultimă generație pe care să le folosească la antrenament și în concursuri.

Evenimentul de lansare a avut loc la sediul magazinului SportGuru, unde au fost prezenți reprezentanți media, sportivi și parteneri SportGuru sau Garmin.

Alex Moise, directorul de vânzări Garmin România, a făcut o prezentare generală a ceasului, de care vă scutesc. Dacă nu știți deja cu ce vine nou Garmin Fenix 5, vă invit să citiți articolul de pe DCRainmaker, specialistul specialiștilor în review-uri de ceasuri.

Vă pot spune însă ceva despre prețuri. Garmin a lansat trei modele de bază ale Fenix 5, iar acestea vin și el în mai multe împachetări, astfel că prețurile diferă destul de mult. Modelele de bază sunt Fenix 5S, Fenix 5 și Fenix 5X. Primul este pentru femei (lățime de 42mm), al doilea este standard (lățime de 47mm, iar 5X este versiunea cea mai mare (lățime de 51mm).

Garmin Fenix 5 - tipuri de ceasuri

Gama Garmin Fenix 5

După cum vedeți, cea mai scumpă variantă ajunge la 899 de euro, un preț măricel, dacă te gândești că de banii ăștia îți iei o bicicletă super bună.

Garmin România a venit la eveniment cu doar două modele, Fenix 5S și Fenix 5, varianta standard. 5X-ul mai așteaptă. Le-am pus lângă Garmin Forerunner 920XT-ul meu, să vă faceți o idee despre dimensiunile noilor ceasuri.

Garmin Fenix 5 - Garmin 920XT - Garmin Fenix 5S

Radu Milea – impresii după utilizare

Ultramaratonistul Radu Milea a avut ocazia să folosească timp de două zile un Garmin Fenix 5 și a apucat să-și facă o idee despre ce poate să facă acest ceas. El a folosit până acum un Garmin Fenix 3, pe care l-a ”alergat” peste 10.000 km.

”Ceasul se mișcă mult mai rapid, softul este mult mai fluid”, a fost una dintre primele lui concluzii.

Una dintre funcțiile care l-au impresionat a fost training status.

”După șapte zile de purtare începe să-ți cunoască stilul de antrenament și îți va da predicții despre starea ta în funcție de pulsul pe care îl ia prin senzorul optic de la mână”.

Radu Milea - Garmin Fenix 5
Radu Milea (dreapta), Alexandru Corneschi (stânga)

N-a apucat să-l folosească șapte zile, dar e bine de știut această funcție.

O altă funcție pe care a remarcat-o este detecție VO2 Max.

”Detecția VO2 Max nu este la fel de precisă ca în laborator, însă este un indicator foarte bun pentru modul în care se desfășoară antrenamentul, vei observa dacă crește sau scade VO2 Max”.

Față de Fenix 3, noul model îți va sugera un timp realist de odihnă după un antrenament.

O chestie foarte importantă, de care râdeam în trecut. După un antrenament îți spunea rest 70 de ore. Pentru un sportiv de performanță 70 de ore înseamnă foarte mult, noi de obicei alergăm cel puțin o dată pe zi. Au introdus o chestie nouă, îți va spune orele de care ai nevoie pentru a te reface, însă în același timp îți va spune și ce ar trebui să faci. Spre exemplu, îți poate spune să faci o alergare ușoară sau să te antrenezi ca de obicei”.

Merge bine GPS-ul?

”Am fost mulțumit de GPS”, a spus Radu Milea. ”Instant pace-ul funcționează ok, e realist. La Fenix 3 aveam momente în care aveam niște spike-uri. Știam că alerg foarte tare, însă ceasul rămânea în urmă. Alergam mai încet, venind dintr-o alergare tare, iar Fenix 3 nu știa să facă tranziția. La Fenix 5 tranziția se face super repede între vitezele de alergare”.

Concluzia generală:

”Cine a avut Fenix 3 va observa în Fenix 5 lucrurile pe care și le dorea în Fenix 3 și nu le-a avut. După mine, Garmin a ascultat feedback-ul utilizatorilor și a introdus cam tot ce lipsea. Nu știu ce-ar mai putea introduce în momentul de față. Poate doar niște mega de memorie să ascult muzică din ceas. Ar fi ultima funcție pe care ar mai putea-o adăuga”, a spus Radu Milea.

Mi-a plăcut cureaua

Mi s-a părut foarte cool cureaua de la Fenix 5, pentru că avea un sistem pe care Garmin l-a numit QuickFit band. Cu alte cuvinte, se scoate de la ceas în doi timp și trei mișcări. Vii de la antrenament și pleci la birou? Țac, pac, ți-au pus cureaua de business – de piele sau metalică, și ai rezolvat problema. I-am făcut și un filmuleț.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Garmin a lansat Fenix 5 în România și devine partener tehnic pentru SportGuru BCR Racing Team”
  1. Bună, Didina! La mine merge. Am încercat de pe mai multe dispozitive și nu îmi apare nicio problemă. Poți să faci un printscreen, să vedem care-i problema?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.