Pe bicicleta in Bucuresti

Pe bicicleta in Bucuresti

Acest articol este o urmare a celor scrise de Boabă:

Regula 16

Ai grijă la gurile de canal. De când au început să modernizeze străzile Bucureștiului s-au schimbat și gurile de canal. Unele au traversele chiar longitudinal, iar dacă te afli pe o bicicletă cu roți subțiri și nu ești atent, s-ar putea să zbori un pic prin aer.

Regula 17

Când circuli noaptea, poartă vestă reflectorizantă, echipează-ți bicicleta cu stop și far și mergi mai încet. Nu știi niciodată de unde sare iepurele. Circulam într-o zi pe Magristrală, între Unirea și Tineretului. Aveam viteză mare, pentru că era 03 dimineața și strada era pustie. La un moment dat, o mașina a ieșit de pe o străduță. N-am mai avut cine știe ce timp de reacție, mă și vedeam peste bordul mașinii. Tipul a avut prezență de spirit și a pus frână instantaneu. Pe urmă, calm, a coborât geamul și mi-a spus: “Ce să-ți fac prietene, dacă nu ai far, nu te-am văzut”.

Poate că altul, în locul lui, ar fi iești direct în strada principală, fără să se mai asigure. Aș fi fost, probabil, în spital sau chiar mai rău.

Regula 18

Când circuli pe șina de tramvai să ai foarte mare grijă să nu-ți intre roțile chiar în canturile șinei, pentru că vei cădea inevitabil. Eu am căzut într-o noapte, când circulam pe șina de tramvai, pentru că m-a claxonat un tâmpit, m-am speriat și am intrat cu roata din față chiar în cantul acela de la șină. Am căzut rău, m-am lovit rău, iar bizonul a deschis geamul și a râs la mine.

Regula 19

Nu circula în paralel cu un alt biciclist – asta-i o regulă de bun simț, mai ales când o faci pe o stadă sau bulevard circulat de mașini. Este periculos, puteți sta de vorbă cu ală ocazie, la stop sau la destinație.

Regula 20

Ține mâinile pe ghidon. The Doors are niște versuri pe care îmi place să le fredonez des și care spun așa: “Keep your eyes on the road your hands upon the wheel”. Am văzut mulți viteji care merg pe bicicletă fără să țină mâinile pe ghidon. O fi amuzant să faci asta prin parc sau pe un drum de țară, unde trece un tractor la cinci ore, dar pe un drum plin de mașini, unde și o pietricică te poate doborî, it’s not safe. Oricât de stăpân ai fi, nu merită să riști.

Comentarii