H3RO by TriChallenge 2019 - campioni europeni si mondiali

H3RO by TriChallenge nu e degeaba numit cel mai mare concurs de triatlon din România și din Sud Estul Europei. În acest an va avea la start numeroși sportivi de elită, cu performanțe remarcabile la nivel european și mondial.

Primăria Constanța a finanțat acest eveniment și anul acesta, valoarea totală a proiectului fiind de 538.500 de lei.

Lista celor care vor lua startul îi include pe:

  • Yuliya Yelistratova, feminin, Ucraina, câștigătoare a Campionatului European U23, a Campionatului Mondial de Aquatlon în 2009 și a aurului la ETU Triathlon Premium European Cup în 2016
  • Samuel Dickinson, Marea Btritanie, câștigător al ETU Triathlon European Cup și Baltic Championships în 2019, ETU Aquathlon European Championships în 2018, ETU Triathlon U23 European Championships în 2017, ETU Triathlon Junior European Cup în 2016 și ETU Triathlon European Championships în 2016
  • Felix Duchampt, sportiv de origine franceză, în curs de naturalizare pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, câștigător al ASTC Sprint Triathlon Asian Cup în 2019, ITU Triathlon World Cup Final B Elite în 2019 și ETU Triathlon European Cup în 2014.

Lor li se alătură Antoanela Manac, cea mai bine clasată sportivă din România în clasamentele internaționale, câștigătoare a ASTC Triathlon Asian Cup în 2019 și a ETU Aquathlon European Championships în 2018.

H3RO by TriChallenge 2019 - campioni europeni si mondiali
Antoanela Manac (stânga sus), Felix Duchampt (stânga jos), Samuel Dickinson (mijloc) și Yuliya Yelistratova (dreapta)

Pe lângă pasionații de triatlon din România, la startul competiției și-au confirmat, deja, prezența sportivi din Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Moldova, Namibia, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ucraina și Ungaria. 

ACS SMARTATLETIC, organizatorul evenimentului, estimează că evenimentul va grupa la start peste 1.200 de sportivi din 30 de țări din întreaga lume.

Anul acesta aduce H3RO by TriChallenge înseamnă două Campionate Naționale, la probele Half și Supersprint. De asemenea, competiția va găzdui și Cupa României la Aquathlon.

Mai mult, H3RO by TriChallenge își consolidează relevanța la nivel continental și devine, anul acesta, gazdă a Cupei Europene de Triatlon Sprint.

Până în prezent, pe parcursul primilor zece ani, TriChallenge Mamaia a mai fost gazda a două cupe Europene, punând astfel România pe harta europeana a competițiilor majore de triatlon.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE