Haiduci si Domnite - concurs MTB Riders ClubFoto: Mihai Tache

În ultima duminică a lunii septembrie, în data de 25, familia Nedelcu va concura la Haiduci și Domnițe, un concurs de mountain bike organizat de Riders Club în pădurea Surlari, la aproximativ 30 km de București, la marginea localității Moara Vlăsiei.

Am fost și anul trecut, dar fără copii, pe un traseu destul de tehnic, când am terminat cursa după 1h și 30 minute, la 15 minute distanță de cel care a câștigat locul 1 la categoria mea.

Concursul propune trei trasee, pentru toate nivelurile de pregătire: Scurt – 17 km, Standard – 30 km si Epic – 60 km. Noi vom participa, evident, la traseul de 17 km. Ioana o va însoți pe Natalia, iar eu voi face echipă cu Vlăduț.

Pentru cei care se gândesc să vină în echipă cu cei mici există și o veste excelentă din partea Riders Club: traseul Scurt, dedicat curselor de familie si agrement, este organizat separat de celelalte din cadrul competitiei. Pe traseul de 17 km vor putea participa copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, însoțiți de adulți, dar și concurenții care au minimum 13 ani împliniți și vor să efectueze o cursă de agrement. Startul va fi deci separat, fiind programat pentru ora 09:00. Vom avea la dispoziție 2,5 ore pentru a încheia concursul.

Ceilalți concurenți, de la traseul de 30, respectiv 60 km, vor pleca în cursă începând cu ora 11.30. Bravo! Mă bucur că organizatorii se gândesc cât se poate de serios la siguranța copiilor.

Noutăți în 2016

Ediția din 2015 a adus la start aproximativ 1.000 de participanți.

Față de anul trecut, traseul Standard a suferit ceva modificări, în timp ce traseul Epic, destinat participanților de peste 19 ani de la noul nivel Elite, este o noutate absolută, presupunând două ture de cursă Standard.

Toate traseele sunt plate, fără diferențe de nivel.

Dacă vreți să vedeți cum a fost anul trecut, vă invit să aruncați o privire prin galeriile foto dedicate acestui concurs.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

2 thoughts on “Haiduci și Domnițe – 7 zile până la închiderea înscrierilor”
  1. Dacă va fi potop, asta e, nu mai merge. Din câte îmi aduc aminte, anul trecut organizatorii s-au confruntat cu aceeași problemă și concursul a fost amânat pentru o dată ulterioară, care s-a nimerit a fi prin noiembrie. A fost frig, dar uscat.

  2. Saptamana viitoare se anunta numai ploi. Nu cred ca va fi usor pentru copii, desi tuturor le place noroiul, nu pentru 17 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.