Fara Asfalt la mare - concurs triatlon 2016

Nu cred că greșesc când spun că Fără Asfalt este cel mai frumos concurs de triatlon din România, pentru că e la mare, are un traseu offroad de bicicletă spectaculos, iar atmosfera din preajma și în timpul concursului pur și simplu te vrăjește.

N-am reușit nici anul acesta să ajung, anul trecut eram în concediu în Grecia, și din fotografiile pe care le-am văzut de la eveniment mi-am dat seama că am ratat o distracție pe cinste.

Cea de-a șaptea ediție a triatlonului Fără Asfalt, care-i și cel mai vechi tritalon offroad din România, a avut loc în rezervațiile naturale 2 Mai– Vama Veche și Hagieni – Albești, iar la concurs s-au întrecut aproximativ 800 de concurenți, atât sportivi profesioniști, cât și pasionați de înot, bicicletă și alergare.

Sportivii au înotat 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, au pedalat 32 de km cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni – Albești și au alergat 6 km pe plaja și faleza 2 Mai – Vama Veche.

La categoria Elite, unde au participat nouă sportivi, iar locul 1 a fost câștigat de către Mihai Baractaru, în condițiile în care Ciprian Bălănescu nu a participat, fiind la Campionatul Mondial de Duatlon. Nu a fost prezent nici Alex Diaconu, care a participat la Ironman-ul de la Veneția. Asta nu înseamnă că Mihai Baractaru nu a avut concurență.

Mihai Baractaru_Fara Asfalt la mare_ 2016 (4)
Mihai Baractaru

Pe locul doi a venit Andrei Nan, iar pe trei Alex Ciocan, care deși nu se antrenează în mod special pentru triatlon reușește să scoată rezultate bune în aceste competiții. I-a rămas în sânge ciclismul și reușește să facă diferența în această probă.

La Age Group, adică rezultate în funcție de grupe de vârstă, cea mai mare concurență a fost la grupa de vârstă 35-39 de ani, unde au fost încadrați 82 de sportivi amatori. A câștigat Dragoș Georgescu, urmat de Adam Csiszer Zsombor și Cătălin Marcu.

Concurență mare a fost și la categoria de vârstă 30-34 de ani, unde au fost 52 de sportivi. Categoria a fost câștigată de Dan Bucureanu, iar podiumul a fost completat de Marius Antofi și Cătălin Netcu.

Tot 52 de concurenți au fost și la categoria de vârstă 40-44 de ani, câștigată de Stelian Hota. Locurile doi și trei au fost ocupat de către Stelian Larga, respectiv Marian Pletea.

Prietenii mei Ilie Răzvan și Bogan Ioniță au ocupat primele două locuri la categoria de vârstă 45-49 de ani, iar locul trei a fost Robert Hewett. La această categorie au participat în total 29 de “bătrâni”.

Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Bank, a făcut o cursă foarte bună, reușind să câștige la categoria sa de vârstă (55-59 de ani), cu aproape 20 de minute avans față de următorul clasat.

Descarcă toate rezultatele

Fara Asfalt la mare_ 2016 (3)
Alex Toma a fost cel mai rapid înotător
Fara Asfalt la mare_ 2016 (1)
Cu toate că traseul de alergare este unul dificil, se aleargă pe nisip, bolovani și stâncăraie, această probă poate fi trecut și cu zâmbetul pe buze 🙂

Fara Asfalt la mare_ 2016 (6) Fara Asfalt la mare_ 2016 (5)

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

3 thoughts on “Îmi pare rău că nu am ajuns la Fără Asfalt”
  1. Fetele nu au câștigat nimic sau acest articol este citit în exclusivitate pentru a se afla rezultatele masculine? Dacă nu aș fi văzut în poze fete îmi imaginam că a fost un concurs doar pentru bărbați…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.