Clubul Daimon, inot
Clubul Daimon, inot

Duminică am fost invitat de către Valentin Roşioară la clubul Daimon pentru o sesiune de înot.

Am acceptat imediat invitaţia, pentru că Valentin este un înotător experimentat şi am vrut  să-l  văd în acţiune şi să ascult sfaturile lui.

Pentru cine nu ştie,Valentin  Roşioară a fost campion naţional la înot la juniori şi  campion naţional la triatlon la seniori.

Valentin a făcut parte din centrul olimpic pentru juniori la înot în anii 1999-2001 şi a fost component al lotului naţional de triatlon în perioada 2002-2007.

Valentin este instructor de înot cu o vastă experienţă în acest domeniu.

Acum mă înţelegeţi de ce nu puteam rata invitaţia lui Valentin 🙂

Cu toate că bazinul e puţin cam mic – 20 m lungime – m-am simţit tare bine şi mi s-a părut util antrenamentul.

Am început cu o uşoară încălzire pe marginea bazinului, cu atenţie sporită la gât şi mijloc.

În bazin, înainte de a trece efectiv la proba de 750 metri, am exersat cu pluta şi am făcut câteva alunecări, dacă ţin bine minte termenul. Trebuie să înoţi cu ambele braţe întinse în aşa fel încât palmele să se atingă. Când nu mai ai aer, întorci capul într-o parte, inspiri, efectuezi mişcarea de braţ, după care uneşti din nou palmele. Şi faci tot aşa, când pe o parte, când pe alta.

Acest exerciţiu este bun pentru corectarea direcţiei.

După încălzire am înotat 750 metri, cot la cot cu Valentin. De fapt, el a înotat cot la cot cu mine, pentru că m-a aşteptat de fiecare dată. Era extrem de relaxat şi binedispus, pe când eu gâfâiam ca un porc spinos fugărit de câinii de vânătoare.

Condiţiile de la bazin şi, în general, de la club, sunt impecabile. Se vede o atenie mărită la detalii, la curăţenie, la bun gust şi la confortul clientului.

Foto direct de pe Facebook,  contul Biciclistul:

FB-Album[272535999425604]

Comentarii