Logo Federatia Romana de Triatlon

Sâmbăta viitoare începe Campionatul Național de Triatlon, care va avea patru etape:

  1. Campionatul Național de Triatlon Isostar – 10.08.2013
  2. Cupa României Isostar – Trialuta  – 25.08.2013
  3. Rowmania Delta Triathlon Tulcea – 1.09.2013
  4. Mamaia Triathlon Challenge – 07.09.2013

Va urma, desigur, un clasament general, iar cine adună cele mai multe puncte devine campion național de triatlon al României.

Cine va lua Campionatul Național de Triatlon?

Ciprian Balanescu triatlonCiprian Bălănescu este actualul campion național de triatlon și este unul dintre favoriții la titlu și în acest an.  Bălănescu are ceva emoții, din cauza faptului că s-a simțit rău la Brașov Triathlon, unde a concurat bolnav și se teme că boala nu-i va trece în timp util.

Alexandru Diaconu - semimaraton Bucuresti

Alex Diaconu este și el unul dintre candidații principali la titlul de anul acesta. Este în formă și a arătat-o la Brașov Triathlon, unde a ocupat locul secund, după o cursă foarte bună. Alex Diaconu a participat anul acesta, pentru prima oară, la categoria de atleți pro, la IRONMAN 70.3 St. Pölten.

Deak Zsombor - triatlonist RomaniaDeak Zsombor a fost mereu un adversar de temut pentru Ciprian Bălănescu.  Anul trecut, la Mamaia Triathlon Challenge, l-a bătut pe Bălănescu și a urcat pe prima treaptă a podiumului. E tânăr, născut în 1990, și în plină ascensiune. Are toate șansele să câștige anul acesta Campionatul Național de Triatlon.

Cei trei sportivi menționați fac parte din lotul național de triatlon, adică sunt the best of the best din România.

Federația Română de Triatlon monitorizează și alți sportivi, în vederea unei posibile promovări în cadrul lotului. Printre ei se numără Mihai Baractaru, Robert Gomoescu și Szabo Norbert.

Eu l-aș monitoriza și pe Cristian Luțic, care este foarte talentat și poate deveni un nume greu în triatlonul românesc.

Comentarii