Cel mai în vârstă participant la Jocurile Olimpice de la Londra va fi un japonez, pe numele lui Hiroshi Hoketsu. Are 71 de ani și este călăreț. Japonezul a spus că nu s-a simțit niciodatã atât de bine din punct de vedere fizic.

Jocurile Olimpice - Hiroshi-Hoketsu

Hoketsu, deja cel mai în vârstă participant și la Jocurile Olimpice de la Beijing, a explicat că nu are un program prea greu de a se menþine în formă: face în fiecare zi exerciții musculare timp de 40 de minute, ia vitamine și suplimente alimentare.

Își permite să mănânce bine și să bea un pahar de vin în fiecare seară. Are 1,68 metri și 62 de kilograme, greutate care nu a variat din 1964.

La Hong Kong, unde au avut loc probele de echitație din 2008, el s-a clasat al nouălea pe echipe și al 35-lea la individual.

Cel mai în vârstă participant al Jocurilor Olimpice este deținut de suedezul Oscar Swahn, care a câștigat o medalie la tir la Jocurile de la Anvers din 1920, la 72 de ani și 10 luni. Pentru a lua locul scandinavului în anale, Hoketsu va trebui să se califice și la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.