Costum de neopren îmi mai trebuia, în rest sunt cel mai bun triatlonist din România :). Când am suflat în cele 39 de lumânări aprinse pe tortul de la ziua mea de naştere – şi acum pot să vă spun secretul, pentru că dorinţa mi-a fost împlinită deja – , mi-am dorit un costum de neopren, iar gândul meu a ajuns şi pe la Tyr România, de la care am primit un costum cu  nume războinic: Huricane.

Când am văzut prima oară cutia m-au luat palpitaţiile. Am stat şi m-am uitat la ea minute întregi, fără s-o deschid.

Costum de neopren Tyr Hurican cat 2 - cutia

Pachet Tyr Romania - costum neopren, ochelari de inot, costume de inot
În pachet am avut plăcuta surpriză să găsesc costume de baie şi ochelari de înot pentru Vlăduţ şi Natalia.

Prima experienţă

Am probat costumul chiar în ziua în care l-am primit, la mine acasă, pentru că ardeam de nerăbdare să văd cum îmi vine şi cum mă simt în el. M-am chinuit ceva timp să-l pun pe mine, m-au trecut la propriu toate transpiraţiile şi după ce am închis într-un târziu fermoarul la spate m-am simţit ca o domnişoară de la curtea Regelui Soare, strânsă în corset fără milă.

Şi cum stăteam eu aşa, ca Robo Cop, ţeapăn, mişcându-mă doar în jurul propriei mele axe, îl aud pe Vlăduţ care zice râzând: “Uite tati, are şi o găurică în fund!”.

Costum neopren Tyr Huricane 2 - rupt

Am înlemnit, şoc şi groază! Am dat jos costumul şi da, am constatat că era găurit. Scenariul cel mai plauzibil a fost că eu l-am rupt, când l-am probat. Mai există şi posibilitatea să fi fost rupt din fabrică, deşi mă îndoiesc.

Şi cu coada între picioare am sunat la Tyr România să le spun pocinogul ce l-am făcut. Am trimis costumul înapoi la Constanţa, unde a fost reparat/vulcanizat, iar acum aproape că nu se vede unde a fost rupt.

A doua experienţă

A doua experienţă nu s-a lăsat cu traume. M-am dus la bazinul Lia Manoliu, la invitaţia lui Beres Hunor, triatlonist la CSA Steaua, unde am avut ocazia să probez costumul de neopren şi să-i văd pe sportivi la lucru.

De data asta n-am mai pus costumul pe uscat, am folosit un spray de la Trisport, numit Trislide, special conceput pentru a lubrifia pielea. Costumul de neopren intră mai uşor şi, la fel de important, cu ajutorul acestui spray scapi de iritaţiile survenite în urma frecării de piele a materialului de neopren. Am citit că poate fi folosit şi la alergare sau bicicletă.

Emilian Nedelcu - costum de neopren Tyr Huricane cat 2

Am avut un şoc când am intrat în apă. Citisem că echipat cu un costum de neopren ai parte de o flotabilitate crescută, dar nici chiar aşa! În Tyr Huricane 2 nu poţi înota bras! Pur şi simplu nu te poţi scufunda cu acest costum, îl poţi folosi ca vestă de salvare fără probleme. Am stat în bazin pe burtă, fără să fac nimic, şi mă ţinea la suprafaţă.

Am înotat lejer în ziua inaugurării, pentru că urma să particip laPrima Evadare şi nu voiam să îmi obosesc prea tare picioarele. Mă aşteptam să înot mai repede decât fără costum şi să obosesc mai puţin, totuşi am fost uimit să constat că la un ritm lejer eram mai rapid cu 6-7 secunde pe o lungime de bazin. Sunt pur şi simplu încântat şi de-abia aştept să vină Fără Asfalt!

IMAG5759

Constatări la prima mână, pro şi contra

PRO

  • Flotabilitatea e demenţială!
  • E foarte elastic şi îţi permite să faci mişcările foarte natural, nu te jenează absolut deloc la înot
  • Respiri cum trebuie în el! Eram îngrijorat că nu voi avea suflu din cauza compresiei. Nu s-a întâmplat asta, după ce am intrat în apă la nivelul pieptului s-a format un balon de aer care mi-a permis să respir lejer.
  • Dezechiparea se face în doi timpi şi trei mişcări, adică îl dai jos foarte rapid.
  • Cu toate că mi s-a părut foarte gros şi că mă aflam într-un bazin închis, nu mi-a fost cald în el, mi-a păstrat o temperatură constantă la nivelul pielii.
  • Arată super cool!

CONTRA

  • Se îmbracă greu, cred că mi-a luat o jumătate de oră să-l pun pe mine. Nu intră ca o haină obişnuită, trebuie să-l iei cu încetişorul, din aproape în aproape, până se aranjează confortabil pe tine. Poate că asta s-a întâmplat din cauza lipsei mele de experienţă cu costume de neopren. În orice caz, am avut nevoie de ajutor să-l îmbrac, nu m-aş fi descurcat singur. Mulţumesc, Beres!
  • Este greu, dar asta-i doar o senzaţie trecătoare, pe care o simţi doar pe uscat. După ce ai intrat în apă acest disconfort dispare.

Rubrica sustinuta de TYR Romania

Comentarii