Klaus Iohannis bicicleta - concurs triatlon
Foto: cotidianul.ro

Ce lovitură de imagine pentru triatlonul românesc, după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a anunţat participarea la concursul de triatlon Ocean Lava, ce va fi organizat în staţiunea Mamaia, în data de 24 iunie 2017!

Anunţul a fost făcut vineri seară, chiar pe site-ul administraţiei prezidenţiale.

“Triatlonul este un sport prea puţin cunoscut în România, dar poate la fel de spectaculos ca fotbalul”, a spus Klaus Iohannis. “Este un sport pe care ar trebui să-l practice toţi politicienii români, pentru că ne învaţă despre răbdare, determinare şi voinţă, calităţi pe care ar trebui să le aibă orice om politic”, a mai spus preşedintele.

Klaus Iohannis este cunoscut pentru afinitatea sa faţă de biciclete, iar în trecut a mai participat şi la câteva curse de alergare, dar nimeni nu a ştiut până acum despre pasiunea sa despre triatlon.

“Nu am avut timp să mă pregătesc aşa cum mi-aş fi dorit, voi participa la proba Brave, unde voi avea de înotat 1km  în Marea Neagră, de pedalat64 km şi de alergat 7 km”, a spus Klaus Iohannis.

“Ocean Lava România este mai mult decât o competiţie sportivă de anduranţă, este locul unde visele devin realitate. Este un concurs pentru sportivi curajoşi, bine pregătiţi, dar şi pentru cei care vor să îşi depăşească limitele. Entuziasmul, prietenia, distracţia şi competitivitatea se vor împleti într-o cursă cu totul deosebită”, a adăugat preşedintele României.

Este prima oară când un preşedinte al României participă la un concurs de triatlon, motiv pentru care organizatorii evenimentului vor lua măsuri speciale de securitate pentru acest concurs de triatlon.

“Securitatea evenimentului nostru va fi asigurată de aproximativ 3.000 de jandarmi, care se vor afla răspândiţi de-a lungul traseelor. Divizia de protecţie specială a preşedintelului va fi, de asemenea, implicată în asigurarea unui perimetru sigur în ziua competiţiei”, a spus organizatorul Ocean Lava România, Vlad Stoica, preşeditenele Smart Atletic Club.

Ocean Lava România estimează un număr de 2.000 de concurenţi ce vor lua startul în cadrul concursului desfăşurat în staţiunea Mamaia.

Comentarii