Lew Hollander - concurs Ironman

Înoţi 3,86 km, apoi pedalezi în viteză pe bicicletă 180,25 km. Şi vine alergarea, la sfârşit, un maraton. De multe ori te confrunţi cu o căldură insuportabilă sau vântul e împotriva ta pe bicicletă.

Cunosc mulţi sportivi amatori care au terminat o competiţie Ironman, dar chiar şi aşa mi se pare o încercare la care nu vreau să mă înham prea curând şi nici nu ştiu dacă o voi face vreodată, pentru că mi se pare inumană.

Şi totuşi există oameni pe această planetă pentru care un concurs Ironman nu este o corvoadă, ba chiar o plăcere. Este cazul lui Lew Hollander, în vârstă de doar 84 de ani, din Oregon, Statele Unite, care se pregăteşte acum pentru cel de-al 59-lea concurs Ironman din cariera lui de amator. Vrea să-şi bată propriul record mondial, de cel mai în vârstă concurent de Ironman, pe care l-a fixat când avea vârsta de 82.

Primul său concurs Ironman l-a făcut pe când avea 55 de ani. Era tinerel, deci :). În orice caz, nu are de gând să se oprească. “Am o soră care are 92”, spune el, “şi de-abia pot ţine pasul cu ea. E într-o formă excelentă şi sper să fiu şi eu ca ea când voi avea 92, cu toate că ţinta mea este să ajung să trăiesc până la 120”.

Anul trecut n-a putut să termine al 24 concurs Ironman Hawaii – a terminat proba de înot şi ciclism, dar nu a putut alerga în limita de timp impusă de organizatori pentru competiţie – 17 ore. A fost pentru prima oară când n-a terminat o cursă în timp regulamentar.

L-a cuprins disperarea? Nu, după trei săptămâni s-a dus în Florida, unde a terminat concursul de Ironman sub 15 ore. Câştigătorii termină, de regulă, după opt sau nouă ore.

Cu toate că ia câteva suplimente nutriţionale, dar şi pudre proteice, pentru a-şi susţine antrenamentele, Hollander are doar trei reguli simple după care se ghidează, în ceea ce priveşte dieta sa.

“Prima. Mănâncă mai întâi desertul, pentru că viaţa este incertă. A doua. Nu există oameni bătrâni şi graşi, aşa că ai grijă la calorii. Trei. Fără ciocolată viaţa este întunecată şi există haos”.

Comentarii

SURSĂTelegraph UK
Articolul precedentHidratare: Ce trebuie să faci înainte de concurs
Articolul următorCum să-ţi planifici antrenamentele – partea a 3-a
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE