Lance Armstrong - tricouri Turul Frantei

Lance Armstrong a postat, sâmbătă, pe Twitter, o fotografie în care apare întins pe o canapea, iar pe peretele alăturat sunt cele șapte tricouri galbene din edițiile Turului Franței câștigate de el, succese retrase apoi pentru dopaj.

Alături de fotografie, Armstrong a menționat: “Am revenit la Austin și stau întins”. Imaginea a strâns peste 257.000 de vizualizări.

Fotografia a suscitat numeroase comentarii, părerile fiind împărțite între fanii lui Armstrong și criticii acestuia, care l-au insultat pentru acest gest provocator.

În data de 23 octombrie, Lance Armstrong a scos din biografia sa de pe Twitter referirea la cele șapte victorii în Turul Franței, la câteva ore după ce Uniunea Ciclistă Internațională a confirmat anularea palmaresului sportivului din august 1998 până în prezent.

La 10 octombrie, Agenția Americană Antidoping (Usada) a publicat un raport de 202 pagini, însoțit de 1.000 de pagini de mărturii și cercetări, în care denunță sistemul de dopaj pus la punct de Lance Armstrong.

Comentarii