S-au deschis înscrierile pentru L’Étape Romania by Tour de France, aflată la cea de-a doua ediție, care va avea loc în data 27 august la București.

Link înscrieri: https://romania.letapebytourdefrance.com/registration.

Evenimentul este deschis și pentru pasionații de MTB iar copiii vor beneficia de un discount de 25%. Cicliștii de performanță care vor răspunde provocării vor beneficia de un clasament dedicat.

Traseele pornesc din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii, vor străbate artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, și vor avea puncte de atracție ce emană istorie, cum ar fi: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român. 

Cele trei trasee ale evenimentului sunt:

Taxa minimă de participare (Early Bird) valabilă până la finalul zilei de 28 mai este de 125 lei pentru City Adventure, 150 lei pentru The Ride și 185 lei pentru The Race.

Sâmbată, 26 august se vor ridica kiturile de participare din Piața Constituției, iar duminică, 27 august se va da startul în cele trei curse. Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți. Primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor.

Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Ministerul Sportului și Federația Română de Ciclism.

În cadrul evenimentului este implementată campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!”, un proiect CSR de integrare socială a cicliștilor cu dizabilități, susținut de OMV PETROM în calitate de Partener Oficial. Campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!” va asigura sportivilor cu dizabilități șansa de a se integra în comunitatea sportivilor amatori, de a se bucura de atmosfera de festival a evenimentului și de a oferi un exemplu de curaj, ambiție și dorință de viață tuturor celor prezenți sau care vor fi informați în legatură cu evenimentul și campania CSR.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, care a organizat peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 26 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Am participat și eu la prima ediție a acestei competiții, una intensă, plină de adrenalină. Am scris aici pe larg despre experiența mea de la traseul de 85 km: https://biciclistul.ro/cum-a-fost-la-letape-romania-by-tour-de-france/.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds