Coronavirus - sport - Romania

Fapt:  evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de participanți, precum meciurile de fotbal, dar aici intră și competițiile de alergare, sunt interzise până la 31 martie pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.


XMAN România se amână pentru o dată ulterioară

24.03.2020

Dragi prieteni,

După cum știți cu toții, situația creată de epidemia de coronavirus se agravează de la o zi la alta.
În momentul de față nu există șanse ca Arobs X-Man România să aibă loc la data anunțată, adică în 30 mai 2020.
Competiția va fi mutată la o altă dată, în funcție de evoluția evenimentelor. Facem acest anunț în speranța, că vom putea stabili o nouă dată în următoarele săptămâni, cel târziu în luna mai.
Odată cu amânarea datei inițiale, suspendăm și înregistrările pentru concurs. Ele vor fi reluate odată cu comunicarea datei concursului.
Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!
Să ne vedem cu bine și sănătoși cât de curând!
#stămacasă (sursa: pagina Facebook)

S24H a fost anulat

24.03.2020

”Dragii noștri,
Având în vedere evoluția răspândirii coronavirusului și măsurile privind siguranța publică luate de autorități ca urmare a instaurării stării de urgență pe teritoriul României, am decis să anulăm ediția S24H 2020.

Ne-am bucura să avem înțelegerea și susținerea voastră pentru această decizie pe care nu ne-a fost deloc ușor să o luăm”

Mai multe detalii


Maratonul Vinului s-ar putea muta pe 15 august 2020

24.03.2020

”Dragi prieteni, încercăm să rămânem pozitivi în ceea ce privește organizarea competițiilor noastre din acest an!
Așadar, în situația în care nu vom putea organiza Maratonul Vinului pe data de 6 Iunie, o vom face pe 15 August!
Speram ca BikeXpert Alpine Challenge și București MTB Race să nu sufere modificări ale datelor.
Vă ținem la curent!
Între timp aveți grijă de voi și de cei din jur!” (sursa: pagina Facebook)


Fără Asfalt la Mare oprește înscrierile. O decizie va fi luată pe 1 mai

18.03.2020

Fără Asfalt la Mare a oprit înscrierile și va anunța decizia de anulare sau amânare până cel târziu în data de 1 mai.

”Suntem obligați să suspendăm înscrierile pentru Triatlonul Fără Asfalt la mare și pentru cursa copiilor. Revenim cu informații despre eveniment – dacă îl putem ține, dacă se reprogramează sau dacă se anulează – cel mai târziu până la data de 1 mai. În cazul în care vom anula evenimentul, vom returna toate contribuțiile de participare deja plătite. Gânduri bune și multă sănătate!” (sursa: pagina Facebook).


Bucharest International 10 K se amână pentru 20 septembrie 2020

17.03.2020

Bucharest International 10 K avea programare pentru 26 aprilie 2020. Competiția a fost amânată pentru data de 20 septembrie 2020, iată comunicatul Constantinei Diță:


Lumea este acum într-o situație foarte gravă din cauza pandemiei COVID-19 și sănătatea tuturor este prioritară.

Din postura de alergător și organizator a trebuit să iau decizia, pentru sănătatea și siguranța tuturor, de a reprograma Bucharest Internațional 10K pentru data de 20 septembrie 2020.

Știu cât de mult se antrenează un alergător pentru competiție, dar în asemenea situații cel mai important este să facem tot ce ține de noi pentru a avea o țară sănătoasă și în siguranță.

Aceasta competiție a fost creată pentru a scoate oamenii din casă, pentru a-i convinge să facă mișcare, pentru a socializa și a se întrece cu prietenii într-o atmosferă plăcută și pentru a motiva tinerele talente de la noi.

Aveți grijă de voi, respectați regulile recomandate de autorități, faceți cât mai multă mișcare în casă și să vă păstrați zâmbetul pe buze și să fiți cât mai curajoși pentru că putem depăși aceste momente.

Multă sănătate,

Constantina Diță
Campioană Olimpică
Președinte Bucharest Internațional 10k.


Road Grand Tour – Drumul Vinului se anulează, continuă însă online

17.03.2020

Road Grand Tour – Drumul Vinului, competiție ce ar fi trebuit să aibă loc la Seciu, în data de 11 aprilie 2020, s-a anulat. Competiția va avea loc online, potrivit organizatorilor, care vor reveni cu amănunte în acest sens.

”Speram sa inauguram categoria asta in alte vremuri, dar planurile au trebuit sa fie accelerate. Asa ca, din ciclul “Jana nu e moarta, Jana se transforma”, va prezentam RGT Online 2020.

Despre Drumul Vinului – Seciu, cursa online pilot, vom reveni cu amanunte clare, foarte curand – cand/pe ce platforma/cum si ce, ceea ce va putem spune de pe-acum e ca accesul la cursa este GRATUIT. Taxele de la concursul traditional se vor putea reporta la alta cursa sau la Seciu (din toamna asta, speram), vor putea fi returnate etc. Adica facem impreuna sa fie bine, ca de-obicei. Toate inscrierile la curse sunt oprite temporar”. (sursa)


Federația Română de Ciclism anulează evenimentele din martie

12.03.2020

”Pe fondul îngrijorării crescute privind epidemia de COVID-19 și al măsurilor preventive extraordinare dispuse de Guvernul României în vederea combaterii epidemiei provocate de coronavirus, analizând riscurile potențiale și dorind să contribuie în mod responsabil la oprirea răspândirii epidemiei, Federația Română de Ciclism a decis următoarele, privind activitățile programate până la data de 31 martie:

➡️ Anularea competițiilor “Memorialul Ștefan Sipoș” și “Memorialul Gheorghe Neagoe”, care trebuiau să aibă loc în datele de 22, respectiv 29 martie
➡️ Reconvocarea Adunării Generale Ordinare, inițial programată pentru data de 21 martie, la o dată ce urmează să fie anunțată în curând, respectând prevederile statutare
➡️ Anularea stagiului de pregătire al lotului național de cadeți și al celui de juniori, care trebuia să aibă loc în Belgia începând cu data de 23 martie.

Vă rugăm să urmăriți pagina web, precum și conturile de socializare ale Federației Române de Ciclism, pentru că, pe măsură ce situația va evolua, în orice sens, și vor apărea modificări ale măsurilor impuse de autorități, vom reveni cu noi informații privind activitatea Federației, cel târziu până la data de 30 martie”. (sursa)

Iași în Trail se amână pentru perioada septembrie-octombrie

12.03.2020

Dragi prieteni,

În mod normal, ar fi trebuit să vă anunțăm că din nou concursul nostru este sold out (toate cele 500 de locuri epuizate) și să vă dăm o veste bună referitoare la o mică suplimentare de locuri. Din păcate însă, datorită unor factori de forță majoră pe care nu îi putem controla, trebuie să vă informăm că ediția din acest an a concursului I..AȘI în Trail se amână pentru perioada Septembrie – Octombrie 2020.

Care sunt cauzele care ne forțează să luăm o asemenea decizie?

Citește întregul comunicat al organizatorului aici.


Wizz Air Cluj-Napoca Marathon amânat pentru 8 noiembrie

11.03.2020

”Dragi alergători înscriși la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020,

Data de desfășurare a ediției Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 a fost amânată pentru 8 noiembrie 2020.

Această decizie a fost luată împreună cu autoritățile locale, pentru siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, și pentru a susține măsurile luate la nivel național de prevenire a extinderii epidemiei de COVID-19 în România.

Astfel:

✔️ Înscrierile la toate cursele din cadrul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon vor fi reportate pentru noua dată, 8 noiembrie 2020
✔️ Toți alergătorii deja înscriși, care participă la oricare dintre curse în data de 8 noiembrie, vor primi o reducere de 15% din taxa de înscriere la ediția din 2021 a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon
✔️ Înscrierile celor care nu reușesc să participe la curse în data de 8 noiembrie vor fi reportate pentru ediția din 2021 a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, pe bază de solicitare scrisă trimisă către office@maraton-cluj.ro până cel târziu la 31 iulie 2020
✔️ Până în data de 31 iulie 2020, aveți posibilitatea de transfer a locului către o altă persoană sau altă probă în mod gratuit, prin mail către office@maraton-cluj.ro” (sursa)


Băneasa Forest Run se amână pentru 24 mai

11.03.2020

”Din cauza situatiei create de coronavirus si tinand cont ca numarul cazurilor este in crestere, cu parere de rau, dar cu responsabilitate, va anuntam ca evenimentul Baneasa Forest Run din 22 martie 2020 nu poate avea loc.

Pasiunea pentru alergare si dorinta de a face bine continua ca parte a felului in care cu totii alegem sa traim, chiar si in vremuri cand ne simtim amenintati. Sau poate tocmai acum realizam cat de important este sa facem asta. Faptul ca amanam acest eveniment, prilejul de a ne vedea, de a fi impreuna si a ne motiva, de a arata celorlalti ca se poate, este un lucru temporar.

Asadar, ca pas urmator, ne-am propus o noua data pentru editia de primavara, 24 MAI 2020.

Este greu sa estimam acum ce se va intampla in urmatoarele 2, 3 saptamani sau chiar in urmatoarele 2, 3 luni, insa ne dorim ca atunci cand situatia revine la normal sa putem sa ne bucuram din nou de tot ce inseamna Baneasa Forest Run. Vom monitoriza situatia si va vom tine la curent cu eventuale modificari.

In legatura cu taxele de participare, intelegem perfect situatia si suntem solidari cu toti alergatorii. Chiar si noi, Echipa Forest Run, avem taxe achitate la diverse evenimente amanate sau anulate. Avem perspectiva ambelor parti, cea de alergator, dar si cea de organizator. De aceea, in legatura cu taxele de participare vom lua o decizie constructiva atunci cand vom avea garantia ca planul actual va functiona, respectiv evenimentul sa poata sa aiba loc pe 24 MAI 2020, sau in functie de o noua decizie legata de eveniment.” (sursa: newsletter concurenți)


Federația Română de Atletism suspendă competițiile din martie

10.03.2020

Federaţia Română de Atletism a luat decizia de a suspenda organizarea competiţiilor de atletism până la 31 martie 2020, ca măsură de prevenţie împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Toate competiţiile la care Federaţia Română de Atletism este organizator sau co-organizator vor fi suspendate până la 31 martie, existând posibilitatea extinderii acestui termen în cazul în care măsurile de siguranţă vor impune acest lucru.

Mai multe detalii puteți citi pe site-ul federației.

Competițiile de la Izvorani sunt anulate

10.03.2020

”Măsuri privind siguranța publică la Complexul Olimpic ”Sydney 2000” de la Izvorani

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anulat prin ordinul secretarului general, George Boroi, toate competițile sportive, altele decât cele de pregătire, care urmau să se desfășoare în incinta Complexului Olimpic ”Sydney 2000”, de la Izvorani. De asemenea, a fost restricționat accesul persoanelor în bază, excepție făcând loturile de sportivi și personalul asistent al acestora,conform planului de pregătire aprobat iar sportivii minori trebuie să fie însoțiți de antrenori și să dețină o declarație pe propria răspundere dată de părinți. Acestor măsuri li se adaugă cele legate de monitorizarea medicală a sportivilor și a personalului din anturajul acestora, verificarea zilnică a fișelor de evaluare medicală și informarea, prin afișare, a regulilor de urmat pentru prevenirea infectării.

Măsurile respectă reglementările Ministerului Sănătății cu privire la limitarea/restrângerea posibilităților de răspândire a coronavirusului COVID -19 și țin cont de prevederile Hotărârii nr.3 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de cele ale Hotărârii nr.6 a Grupuli de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României aprobată prin Hotărârea nr.4 a Comitetului Național pentru Urgență”. (sursa)


Maratonul Nisipului este reprogramat în perioada 7-8 noiembrie 2020

10.03.2020

”Maratonul Nisipului reprogramat in 07/08 noiembrie 2020

Dragi participanti ai Maratonului Nisipului,

In urma unor indelungate consultari cu autoritatile locale, in special cu reprezentantii Directiei de Sanatate Pubica Judeteana Constanta, ne vedem nevoiti sa reprogramam editia VII a Maratonului Nisipului pentru perioada 07-08 noiembrie 2020.

Am luat aceasta decizie cu mare greutate, insa am hotarat ca sanatatea participantilor are prioritate.

Inscrierile efectuate pana la data de 10 martie 2020 sunt valide iar procesul de inscriere va ramane deschis in continuare pana la atingerea limitelor prevazute in regulamentul initial.

Speram ca aceasta schimbarea a datei de concurs, generata de un caz de forta majora, pentru cei inscrisi pana in prezent sa nu provoace un disconfort prea mare sens in care acestia vor avea urmatoarele optiuni:

1. Participarea la cursa din 7-8 noiembrie 2020 – ulterior urmand a beneficia de un discount de 20% la inscrierea editiei din 2021;

2. Transferul gratuit al inscrierii catre o alta persoana – prin notificarea pe email office@maratonulnisipului.ro – pana la data de 30 septembrie2020

3. Transferul pentru inscrierea la editia VIII din 2021 – prin notificarea pe email office@maratonulnisipului.ro – pana la data de 30 iunie 2020

Inscrierile care se vor efectua incepand cu data de 11 martie 2020 nu se vor supune conditiilor de mai sus, acestea urmand regulamentul general al concursului.

Va multumim pentru intelegere si suntem siguri ca vom trece impreuna prin aceasta experinta din care vom iesi mai puternici, mai dornici de miscare si mai intariti! ⚠️

Cu sportivitate,
Echipa Maratonul Nisipului” (sursa)


Maratonul Argonauților se amână pentru 4 octombrie 2020

”Dragi Alergatori, Voluntari, Sponsori si Parteneri,

In urma deciziei si masurilor luate in ultimile zile de autoritati, pentru sanatatea si siguranta participantilor, Asociatia Sportiva Activ Pontica – Organizatorul Competitiei Maratonul Argonautilor decide sa amane editia III-a, din 11 aprilie 2020.
Maratonul Argonautilor va avea loc duminica 4 OCTOMBRIE 2020, suntem convinsi ca aceasta decizie dezavantajeaza multi competitori inscrisi si confirmati pana la data de 10 martie 2020, de aceea venim in intampinarea dumneavoastra cu urmatoarele variante:

1) Pastrarea locului pentru cursa din 4 OCTOMBRIE 2020
2) Transferul locului catre alt concurent nou ( transferul se poate face la ambele curse )
3) Rezervare la maraton sau cros pentru editia a IV-a din 10 aprilie 2021
4) Inscrierile pentru 4 octombrie la toate cursele raman deschise respectand regulamentul competitiei
5) Organizatorul va lua legatura personal cu fiecare concurent pentru a le oferi detalii privind modificarile aduse.” (sursa)

Competiția era programată inițial pentru data de 11 aprilie 2020.


Crosul pentru Viață va fi reprogramat

10.03.2020

”Dragi prieteni, din motive independente de vointa noastra, organizarea evenimentului caritabil Crosul pentru Viata (14 martie 2020) se va repograma pentru o data pe care o vom anunta in cel mai scurt timp posibil! Multa sanatate tuturor! Echipa Crosul pentru Viata”


H3RO Mamaia 2020 oprește înscrierile

”ANUNT: In momentul de față am decis sa oprim inscrierile pentru #H3RO2020, cel putin pana la data de 31 martie, până se clarifica situația virusului COVID-19” (sursa: Facebook).


ZIUA B se amână pentru o dată ulterioară, încă neanunțată

09.03.2020

”Luând în considerare recentele decizii anunțate de Guvernul României privind interzicerea evenimentelor publice cu peste 1.000 participanți până pe data de 31/03 și având în vedere perioada foarte scurtă de la acest termen până la data programată pentru evenimentul ZIUA B (12/04), vă aducem la cunoștință decizia echipei de organizare de a reprograma evenimentul din motive ce țin de siguranța participanților, a însoțitorilor acestora, a spectatorilor dar în egală măsură a echipei de organizare și a voluntarilor. Toate înscrierile vor rămâne valide pentru noua dată ce urmează să fie stabilită în funcție de evoluția crizei prin care trecem.

Considerăm că este important să reacționăm rapid și coerent, pentru susținerea eforturilor depuse de autorități, în spiritul întrajutorării și responsabilității publice.” (sursa)

Competiția era programată pentru data de 12 aprilie 2020.


Semimaratonul Brașov se amână pentru toamnă

09.03.2020

”Nu putem ignora amenințarea care a învăluit lumea întreagă, coronavirus, și, mai mult, nu putem să ne împotrivim măsurilor luate de către autorități cu privire la acest risc.

Sub toate aceste presiuni reale, după consultări și deliberări, am decis să amânăm cursa cu câteva luni. Da, Semimaraton Brașov Intersport se mută în toamnă.

Despre tot ce va însemna această mutare, despre toate detaliile care survin acesteia, vom face un comunicat oficial miercuri, 11 martie, după ce vom reuși să avem date oficiale pe care să vi le transmitem” (sursa: newsletter trimis abonaților).


Băneasa Forest Run așteaptă aprobare pentru două zile de concurs

09.03.2020

”In legatura cu hotararea Nr. 6/06.03.2020 comunicata ieri de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, am depus deja la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti documentatia necesara legata de evenimentul Baneasa Forest Run intr-o forma modificata, forma care sa ne ofere posibilitatea sa impartim cei 1.800 de inscrisii pe parcursul a doua zile dupa cum urmeaza:

> Sambata, 21 martie, proba de semimaraton (475 participanti) si proba family run (425 participanti), cu urmatorul program:
08.00 – 11.00 Ridicare kituri de participare semimaraton
11.00 – 14.00 Alergare semimaraton. Traseul este prezentat aici: https://baneasaforestrun.ro/cros-11km/ (2 ture)
13.30 – 14.00 Festivitate de premiere

11.00 – 14.00 Ridicare kituri de participare Greenfield Family Run
14.30 – 15.30 Alergare Greenfield Family Run.Traseul este prezentat aici:
https://baneasaforestrun.ro/greenfield-family-run-3k/

> Duminica, 22 martie, proba de cros, maxim 900 participanti impartiti in doua valuri de cate 450 participanti, cu urmatorul program:
08.00 – 12.00 Ridicare kituri de participare
12.00 – 14.00 Alergare cros cu 2 starturi la diferenta de 10 minute unul de altul cu maxim 450 de persoane per start. Traseul este prezentat aici: https://baneasaforestrun.ro/cros-11km/
13.30 – 14.00 Festivitate de premiere

Desigur, o eventuala aprobare a DSP este doar un prim pas. Urmeaza apoi sa validam aceasta varianta cu celelalte autoritati de la care este nevoie de autorizare, dar si cu partenerii evenimentului.

Va vom tine la curent aici pe masura ce avem informatii noi!

Multumim mult pentru ca sunteti alaturi de noi si suntem optimisti ca aceste vremuri vor trece si totul va reveni la normal. Pana atunci, bucurati-va de alergare, de antrenamente, de miscare si de natura!”. (sursa)

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon suspendă înscrierile

08.03.2020

”…dorim să facem câteva precizări:
* procesul de înscriere la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 se suspendă;
* deocamdată, data de desfășurare a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 nu se modifică;
* da, există șanse considerabile ca data de desfășurare a evenimentului să fie amânată, în funcție de recomandările autorităților pentru perioada respectivă;
* dat fiind faptul că perioada rămasă până la startul evenimentului este foarte scurtă, în cazul în care data de desfășurare va fi amânată, taxele de înscriere nu vor fi returnate, ci înscrierile vor fi reportate pentru noua dată de desfășurare a evenimentului”. (sursa)

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un concurs programat pentru perioada 4-5 aprilie 2020.


Prima Evadare: ”Ne vom adapta de la o lună la alta”

08.03.2020

”Momentan se pare că am reușit să depășim obstacolele pestei porcine africane și continuăm obținerea aprobărilor și toate demersurile pentru ca măsurile restrictive pentru Coronavirus sunt plănuite momentan pentru Martie.

Ne vom adapta de la o lună la alta funcție de evoluție”. (sursa)

Prima Evadare este planificată pentru data de 17 mai 2020.


Maratonul Nisipului limitează numărul participanților la 800

08.03.2020

”Având în vedere decizia autorităților centrale de a interzice evenimentele cu mai mult de 1000 de participanți, am hotărât limitarea numărului de înscriere la 800 de participanți pentru această ediție! În urma consultării cu autoritățile locale vom reveni la începutul săptămânii viitoare cu o soluție potrivită în interesul tuturor participanților”. (sursa)

Maratonul Nisipului este programat în perioada 28-29 martie 2020.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds