Am scris încă de când au început discuțiile pentru naturalizarea lui, acum s-a concretizat: Felix Duchampt a primit cetățenia română și va face parte din echipa Team România pentru Tokyo 2020, așa cum a anunțat și COSR.

George Boroi, secretarul general al COSR (stânga). Felix Duchampt, Mihai Covaliu, presedintele COSR si Ovidiu Burghelea, secretar general FRTRI (dreapta). Foto: COSR.ro.

Triatlonistul francez Felix Duchampt va putea reprezenta România în competițiile internaționale. În prezent, el ocupă locul 41 în clasamentul mondial masculin și se află în plin proces de calificare pentru Jocurile Olimpice, cu șanse reale.

”Team România se bucură și-l așteaptă în echipă! Demersurile de naturalizare au fost începute de regretatul președinte al federației Peter Klosz și ne bucurăm acum că ele s-au concretizat iar Felix poate să reprezinte România. Noi îl vom susține să se califice la Jocurile de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Te invit să citești și interviul pe care Felix Duchampt l-a acordat pentru Biciclistul.ro.

Felix Duchampt a fost de mai multe ori campion național la tineret, junior și U23, a câștigat două Cupe Europene, a fost campion mondial universitar și de trei ori medaliat la o cupă mondială.

Felix a început cu dreptul sezonul 2020, după ce a câștigat Habana PATCO Triathlon Panamerican Cup, categoria Elite, reușind să se impună în fața a 32 de triatloniști după 01:53:30.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE