Antoanela Manac

Antoanela Manac, singura reprezentantă a României la Campionatul European de Triatlon, s-a clasat pe locul 29 din 44 de participante care s-au aliniat ieri la start în parcul Strathclyde Country, din Glasgow (rezultate complete).

Titlul european a fost câştigat de către elveţianca Nicola Spirig (36 ani), mamă a doi copii, dubla medaliată olimpică, care a trecut linia de finish după 01:59:13. Spirig are acum în palmares nu mai puţin de şase titluri europene la triatlon. Elveţianca este ferm convinsă că are şansă la podium inclusiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Podiumul a fost completat de către britanica Jessica Learmonth, locul 2, şi franţuzoaica Cassandre Beaugrand (FRA), locul trei.

Am urmărit cursa, a fost palpitantă. Britanica a ieşit prima din apă, urmată îndeaproape de franţuzoaică. Au intrat împreună pe traseul de ciclism, cu un avans de 50 de secunde în faţa lui Spirig, prima urmăritoare, desprinsă de primul pluton. O formă excelentă a făcut posibilă recuperarea deficitului, iar Spirig a conlucrat mai apoi cu britanica, Beaugrand nereuşind să menţină ritmul.

Spirig şi Learmonth au făcut echipă, au dus trena pe rând, şi au intrat aproape în acelaşi timp în zona de tranziţie. Elveţianca a plecat prima şi s-a tot distanţat, fără să-i dea vreo şansă urmăritoarei. Beaugrand a făcut o cursă solo până la finish, n-a mai putut să recupereze nimic la alergare, dar nici nu a fost în pericol din partea plutonului urmăritor.

Antoanela Manac s-a ţinut bine în cursă. La proba de înot, după primii 750 de metri avea un deficit de doar 35 de secunde faţă de lider, însă la sfârşitul probei de înot deficitul a crescuse la 1:24. Antoanela se afla pe locul 25 după proba de înot, pe locul 20 când mai erau patru tururi la proba de ciclism şi pe locul 19 la sfârşitul acestei probe, cu un deficit de 3:09 faţă de lider.

Din ce spun cifrele, se pare că proba de alergare a fost cea mai grea. Aici s-a mărit cel mai mult deficitul dintre Antoanela şi concurentele aflate la conducerea cursei. A terminat proba de alergare după 00:42:37, reuşind să treacă linia de finish după, pe locul 29, la 09:33 de Nicola Spirig.

A fost o cursă grea, opt dintre concurente nu au reuşit s-o termine, iar trei dintre ele au fost ajunse din urmă la proba de bicicletă.  Prestaţia Antoanelei merită toată aprecierea, este singurul sportiv triatlonist din România care poate duce o cursă internaţională până la capăt. Următoarea cursă pentru ea va fi pe 15 septembrie, la Campionatele Mondiale de Triatlon de la Gold Coast.

 

 

 

Comentarii

Articolul precedentTriChallenge Mamaia: sportivi din 20 de țări vor lua startul la cea de-a zecea ediție
Articolul următorCampioană la triatlon la 88 ani. Ştirile zilei – 13 august 2018
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE