Voi participa pentru prima oară la un concurs de triatlon, chiar dacă nu sunt în cea mai grozavă formă a mea, dar sper şi cred că pot să duc la bun sfârşit toate probele.
Este vorba de triatlonul de la Mamaia.
Dacă tot sunt la mare, în concediu, m-am apucat de antrenamente. Înot cât poate de mult, poate s-o prinde ceva până la competiţie. Problema este că nu reuşesc să menţin un rimt de respiraţie ok pe distanţe mari. Ard ca un mănunchi de paie, repede. Dacă ştie cineva tehnici de respiraţie în apă, le citesc cu nerăbdare.
N-am să particip la proba olimpică, care presupune 1,5 km de înot, 40 km de bicicletă şi 10 km de alergare, e prea mult pentru mine, dar am ales proba sprint, adică 500 m înot – ceea ce nu-i tocmai puţin şi, în niciun caz, nu cred că o să-i fac în sprint 🙂 – 20 km de bicicletă (floare la ureche, zic, pentru că-i fac în fiecare zi pe drumul către job) şi 5 km de alergare (aici nu ştiu ce să zic, cred că o să alerg ca moşii, de întreţinere).
Sunt entuziasmat şi de câteva zile mă gândesc numai la competiţia asta. De vină este, probabil, marea, care îmi aduce aminte de fiecare dată când mă uit la ea de proba de înot :).
Premisele cu care pornesc la acest concurs nu sunt prea grozave. Am 94 de kg, clar un tip supraponderal (unii doctori mi-ar spune obez) şi n-am rezistenţă la înot.
Mă bucur să văd că te antrenezi pentru Triathlon Challenge. Ne vedem acolo pe 11 septembrie.
Nu stiam ca exista bicicleta special conceputa pentru triatlon. Cum arata?
De fapt, eu vroiam sa stiu cum o sa fie terenul. Am cursiera si ma gandeam sa concurez cu ea.
Proba de bicla poti sa o faci pe ce vrei tu si ai la dispozitie, si pe un mtb si pe o cursiera si pe o bicla de triatlon… Evident ca rezultatele cele mai bune le vei avea in ultimul caz 🙂
Bogdan, multumesc pentru sfaturi. Am sa tin cont de ele, cu siguranta.
Acum, mai am o intrebare. De unde imi cumpar niste ochelari ok de apa, pentru ca ce am eu este prost si imi intra apa in ochi.
a, si inca ceva.. da din picioare si bratul care intra in apa trebuie sa treaca pe sub tine (pe fata, gat, piept, burta si apoi afara – nu stiu exact daca ai inteles ce am vrut sa spun) nu pe langa tine ca la vapoarele cu zbaturi
baga capul in apa (uita-te la fundul marii), stai cat poti de drept pe apa si incearca sa respiri la 2 sau 3 brate, nu elimia aerul la fiecare brat dat prin apa. e greu sa faci treaba asta in mare din cauza valurilor dar altfel nu prea ai cum sa faci cei 500m 😉 o sa vezi ca iti creste considerabil distanta pe care o parcurgi