Către toţi şoferii din România, către toţi cei care nu merg cu bicicleta:

Sunt biciclist şi cred că ar trebui să fii şi tu. M-am gândit că poate te conving dacă-ţi spun de ce merg eu cu bicicleta. Nu vreau să-ţi vând gogoşi ecologice şi altruiste, pe care încearcă toţi ipocriţii să ţi le bage pe gât.

Nu, nu pedalez pentru mediul înconjurător, nici pentru a opri poluarea, nici pentru a decongestiona traficul, nici pentru a se reduce consumul de combustibil la nivel global. Nu mă înţelege greşit, sunt motive bune să te urci pe bicicletă, dar nu sunt motivele mele.

Nu vreau să mă dau cine ştie ce atlet, dar activitatea sportivă zilnică mă ajută mă ţine în formă şi mă simt plin de energie. Şi, în continuare, n-am ajuns la adevăratul motiv pentru care pedalez.

Deci, de ce merg cu bicicleta? Chiar vrei să ştii?

Folosesc bicicleta pentru că mă distrez, pentru că este fun.

Rânjetul pe care îl arborez când trec cu bicicleta pe lângă maşinile din trafic şi când văd feţele plictisite ale şoferilor cărora li s-a înţepenit curul pe scaun, îmi dă energie. Multă.  Atât de multă, încât aproape că mă simt vinovat. Pe bicicletă sunt liber şi fericit. Pe bicicletă pot să gândesc în linişte sau, dimpotrivă, pot să-mi golesc creierul de orice stres.

Merg la serviciu în fiecare zi cu bicicleta şi te invit şi pe tine s-o faci. Într-o lume dictată de consum, corporaţii şi spălare de creier cotidiană ai şi tu momentul tău de libertate totală. Dacă simţi nevoia să te împingă cineva de la spate, ca să te urneşti din starea-ţi vegetativă, nu-ţi fă griji, şi eu am avut nevoie. Fiecare are nevoie de un mic ajutor la început, de o motivare.

Găseşte-ţi-o pe biciclistul.ro.

PublicitateBiciclistul.ro şi Zaza Pizza te invită la concurs.

Comentarii

Articolul precedentContador a ieşit pozitiv cu o substanţă interzisă
Articolul următorRomânia văzută de pe bicicletă ajunge weekend-ul acestesta în București
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE