competitie de maraton

Maratonul de la Boston, cel mai vechi maraton anual din lume, care s-a organizat neîntrerupt din 1918, a fost amânat pentru data de 14 septembrie din cauza COVID-19. Competiția era programată pentru 20 aprilie 2020 (sursa).

La câteva ore de la anunțul americanilor a venit cel al britanicilor, care au anunțat că Virgin Money London Marathon, a 40-a ediție, a fost reprogramat pentru data de 4 octombrie 2020 (data inițială: 26 aprilie). Alergătorii vor avea opțiunea de a participa în octombrie sau la ediția din 2021, dar și de a primi înapoi taxa de participare (sursa)

Maratoanele de la Boston și Londra nu sunt singurele competiții internaționale afectate de coronavirus. Tokyo Marathon, care atrăgea la linia de start peste 35.000 de alergători, s-a desfășurat pe 1 martie doar cu elitele.

Maratonul de la Barcelona, care ar fi trebuit să aibă loc în data de 15 martie a fost amânat pentru data 25 octombrie, iar maratonul de la Roma, ce ar fi trebuit să se desfășoare pe 29 martie a fost anulat complet.

Campionatul mondial de semimaraton, programat pentru 29 martie, a fost, de asemenea, amânat pentru data de 17 octombrie. Aceeași soartă a avut-o și maratonul de la Paris, programat pentru 5 aprilie, amânat pentru 15 octombrie.

Comentarii