Maratonul Olteniei 2015

Nu-mi fac program la sfârșitul lunii august, pentru că vreau să particip la Maratonul Olteniei, un dublu concurs ce mi-a intrat la suflet, de mountain bike și alergare offroad.

Maratonul Olteniei powered by CEZ România, a ajuns la a patra ediție și are patru probe una mai grea decât alta: MTB cross-country pe două variante de traseu, de 33 km și 51 km, și trail running, 22 km și cros de 10,5 km.

Cursele de MTB sunt sâmbătă, 27 august, cele de alergare au loc duminică, 28 august.

Mai multe detalii puteți găsi pe maratonulolteniei.ro și pe pagina de Facebook.

Eu am participat în 2014 și 2015, la ambele concursuri, variantele scurte. În 2014 am reușit să obțin un loc trei la categoria mea de vârstă, la proba de alergare, iar anul trecut n-am mai urcat pe podium, dar m-am clasat în primii 10 la ambele concursuri.

Maratonul Olteniei - coborare Emilian Nedelcu Maratonul Olteniei - la finish MTB Emilian Nedelcu

Maratonul Olteniei - aproape de finish Emilian Nedelcu

Câteva cuvinte pentru cei care n-au mai participat la acest concurs: Maratonul Olteniei este o competiție grea, care nu te menajează absolut deloc. Trebuie să fii în formă fizică foarte bună, atât la MTB, cât și la concursul de alergare, iar urcările sunt marea provocare. În unele locuri sunt atât de abrupte, încât ai senzația că n-o mai scoți niciodată la capăt. Te epuizează, te storc de energie, iau din tine toată seva. E genul de concurs care, după ce-l termini, îți dă o stare de euforie, te umple de mândrie și te surprinde, pentru că îți spui că n-ai fi crezut că poți trece peste așa ceva.

Comentarii

VIAMaratonul Olteniei
Articolul precedentExclusiv pentru fete: Road Grand Pink, 23 aprilie
Articolul următorUn pariu numit bicicleta Pegas
Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE