Marcel Kittel - http://www.1t4i.com/marcel-kittel-wins-the-omloop-van-het-houtland-lichtervelde/

Marcel Kittel, un ciclist pe care l-am admirat în timp ce culegea etapă după etapă în Turul Franței, a anunțat că se retrage din ciclismul profesionist.

Mișcarea a fost pregătită încă de primăvara trecută, când Marcel Kittel a pus capăt contractului cu echipa Katusha și a zis că ia o pauză, dar a lăsat o ușă deschisă pentru sportul de performanță. Ei bine, săptămâna aceasta neamțul a închis definitiv acest capitol. A anunțat retragerea într-un interviu cu Der Spiegel, iar mai apoi prin intermediul contului său de Instagram.

Kittel, 31 de ani, a câștigat 14 etape din Turul Franței de-a lungul carierei sale, patru etape din Turul Italiei. De-a lungul carierei sale profesioniste a avut nu mai puțin de 89 de victorii.

Care sunt motivele pentru care s-a lăsat? Vrea să fie mai aproape de familie.

”Ca ciclist profesionist, ești pe drum timp de 200 de zile pe an”, a spus el pentru Der Spiegel. ”Nu am vrut să-l văd pe fiul meu cum crește via Skype”.

După ce și-a anunțat retragerea din echipa Katusha, în luna mai, Kittel s-a întors în ciclism în calitate de expert al televiziunii germane, comentator pentru Turul Franței.

Kittel nu a oferit niciun indiciu în ceea ce privește viitorul său.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

This will close in 0 seconds