Marco Kind, printre puţinii, dacă nu singurul care a participat la Prima Evadare pe un mountain bike 29er şi are a obţinut locul 4 la categoria de vârstă 40+ şi locul 22 la  General, spune că ultimii 10 km  traseu l-au tras în jos.

Am avut un start excelent (în general nu am un start prea rapid) şi m-am  aflat între locurile 15-17 aproape pe durata întregii curse, luptându-mă pentru locul doi la categoria mea de vârstă. În  ultimii  10 km nu am putut să ţin rimtul  prea bine.

A fost o combinaţie de frig cu faptul că nu am reuşit să mă menţin într-o cursă mai mare de 2,5 ore. Cred că astea sunt motivele pentru care am terminat pe 22 şi locul patru la categorie, este rezultatul ultimilor 10 km”, a declarat Marco Kind pentru  Biciclistul.ro.

Marco a căzut de două ori pe traseul Primei Evadări şi de vreo două ori a fost nevoit să se dea jos  de  pe bicicletă din cauza băltoacelor sau a noroiului.

Bicicleta lui Marco Kind

Marco Kind a participat la Prima Evadare pe  o bicicletă Scott Scale 29, echipată cu noul  XTR 2×10.

A fost bicicleta perfectă pentru  această cursă. Am câştigat mulţi metri în faţa  competitorilor mei pe câmp şi prin  noroi pur şi simplu pentru că am avut mai multă tracţiune.

Am putut folosi cauciucurile cu doar 1,7-1,8 bari presiune, care m-au ajutat în mod special în zonele noroioase şi m-au ţinut în şa foarte confortabil. De asemenea, am salvat multă energie în timpul acestei curse, spune Marco Kind.

Scott Scale 29 este cea mai uşoară bicicletă din carbon de 29” din lume. Bicicleta, cu totul, are 10,8 kg. Pe site-ul oficial Scott, bicicleta apare la un preţ de 2.800 dolari.

Marco  Kind spune că acum se pregăteşte pentru adevărata sa ţintă  său de anul acesta, maratonul Mediaş.

L-am întrebat cu ce s-a hidratat înainte, în timpul şi după cursă. Mi-a spus că dimineaţă a mâncat un iaurt cu cereale şi fibre, două banane şi fructe şi că a băut trei espresso! Cu o oră înaintea cursei a băut BornSport Isotonic. În timpul cursei a mai băut  tot BornSport, două geluri şi un baton. După cursă a băut BornSport Recovery şi a mâncat multe paste.

Marco Kind este Chief Marketing Office în cadrul  Vodafone România. Dacă nu aţi  făcut-o  încă, puteţi citi un amplu interviu pe care Biciclistul.ro i l-a luat anul trecut, la jumătatea lunii ianuarie.

Comentarii