Marius Petrache (CSA Steaua Cycling Team) este noul campion al României la proba de ciclism fond, pe care a câștigat-o detașat duminică, 26 iunie 2016, în cadrul Campionatelor Naționale de Șosea 2016 Castrum Deva.

Marius Petrache a urcat pe podium împreună cu Daniel Crista (Tușnad Cycling), locul 2, și Serghei Țvetcov (Androni-Giocattoli) , locul 3, câștigând cursa de 130 de kilometri după ce a evadat încă din prima parte a întrecerii.

Daniel Crista (stânga), Marius Petrache (mijloc) și Serghei Țvetcov.
Daniel Crista (stânga), Marius Petrache (mijloc) și Serghei Țvetcov.

Potrivit ghidului tehnic al competiției, cursa de ciclism fond a avut un traseu de 32 km, care a trebuit parcurs de cinci ori, cumulându-se în total 160 km.

Rezultatele complete

Anul trecut, lupta s-a dat între Serghei Țvetcov, Marius Petrache și Andrei Nechita, iar atunci a câștigat moldoveanul Țvetcov, care este campion național în 2016 la proba de contratimp.

Cursa de fond de anul trecut a avut 153,45 km, distanță parcursă de Țvetcov în 3h 55min 19sec (medie orară 46,663 km). Petrache a venit atunci la 10 secunde de Țvetcov, iar Andrei Nechita la peste un minut (3h 56min 50sec).

Comentarii