Guvernul României îi va recompensa pe medaliați exact ca și pe cei care au obținut rezultate foarte bune și la recenta Olimpiadă, scrie Victor Ponta, premierul României, pe blogul său, referindu-se la sportivii paralimpici.

Eu știam că medaliile de aur de la Olimpiada de la Londra au fost recompensate cu 100.000 de euro. Acum aflu că, de fapt, nu e chiar așa. De fapt, sportivii olimpici vor primi pentru aur 70.000 de euro, pentru argint 56.000 de euro, iar pentru bronz 42.000 de euro.

Să zicem că e așa. Eduard Novak, ciclist care ar face față cu brio și într-un pluton de cicliști fără dizabilități, a obținut o medalie de aur și una  de argint la Jocurile Paralimpice de la Londra. Ar avea de încasat 126.000 de euro.

Se pare, însă, că Eduard Novak va primi 35.000 de lei pentru aur și 20.000 de lei pentru argint. Atât.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că există sportivi care au luat medalii la Olimpiada  de la Beijing și care nu au primit niciun leuț.

Cuvântul “rușine” nu există în vocabularul politicienilor. N-am ce să mai comentez. Îl invit pe Victor Ponta, totuși, să privească cu mare atenție aceată poză.

 

 

Comentarii