Am aderat imediat la ideea lui Marian Vulpe, care vrea să organizeze un marş pe biciclete, într-o tăcere totală,  întru comemorarea celor care au murit pe bicicletă în accidente rutiere, pentru că am fost implicat în vreo cinci accidente, din care am scăpat teafăr.

“Este un marş lent şi mai ales tăcut. Regula de bază a acestui marş este liniştea. Fără claxoane, fără comentarii, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. În general, coloanele de ciclişti sunt asociate cu zgomotul – de data asta însă nu. Tăcerea este cea care va însoţi acest marş”, scrie Marian pe blogul său.

Marian a preluat ideea acestei manifestări din afară, unde se numeşte Ride of Silence

Pe 18 Mai, ora 19.00, ne vom întâlni, în linişte, la intrarea în Parcul Tineretului dinspre Şincai.

Plecarea va fi la ora 19.30, iar traseul cel mai probabil va fi Parcul Tineretului, P-ţa Victoriei, P-ţa Charles de Gaulle şi intoarcere pe Calea Kiseleff, P-ţa Victoriei, Calea Victoriei, B-dul Naţiunile Unite şi în final în Parcul Izvor, în jurul orei 20.30.

Mai multe detalii, inclusiv un istoric al acestor marşuri, care se organizează din 2003 în multe ţări, puteţi găsi pe blogul lui Marian Vulpe.

Te-ar putea interesa, legat de acest subiect, statistica Poliţiei Rutiere cu privire la numărul accidentelor în care au fost implicaţi bicicliştii.

Comentarii