Ford EdgeFoto: Tiriac Auto

Duminică am fost la Salonul Auto București și m-am oprit la standul Țiriac Auto, unde pur și simplu mi-a picat cu tronc o mașină pe care o consider perfectă pentru mine. E mare. E foarte mare. E imensă! Și are un portbagaj cât casa, unde cred mi-ar încăpea cu totul bicicletele copiilor și ar mai rămâne loc și de un bagaj consistent :). Și dacă mai pui la socoteală și faptul că poți să rabatezi scaunele din spate, faci teren de handbal acolo!

E vorba despre Ford Edge 2.0 TDCi, cu 180 de cai putere, tracțiune integrală 4×4.

În fotografia de mai jos ai impresia că sunt eu mic, dar de fapt este o iluzie, e mașina lui Guliver :).

Ford Edge - portbagaj imens

Mi-am pus ghiozdanul în portbagaj și aproape că l-am pierdut acolo 🙂

fort-edge-portbagaj-imens

M-am uitat pe specificații și am rămas de-a dreptul impresionat. În primul rând, consum urban 6,4 l/100 km! Eu cu Skoda Fabia mea nu cobor ever sub 10% consum în oraș. La drum întins Ford Edge are consum 5,8 l/100 km.

Nu știu unde aș putea s-o parchez, are doar 4,8 metri lungime și 2,18 metri lățime :). Volumul portbagajului: 602 litri (cu roata de rezervă)!

Prețul? Costă 46.100 euro cu dotările standard. La Salonul Auto București e la ofertă, 47.840 euro, cu TVA inclus, și are dotări opționale incluse în preț, printre care faruri adaptive, cameră video față, centuri de siguranță în spate și airbag încorporat, sistem de asistență activă la parcare, pilot automat sau sistem de monitorizare a unghiului mort.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.