Care e legătura între Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și biciclete? Păi, aparent, niciuna. Dar ca să vă dați seama cât de departe suntem noi față de ei, vă zic așa: Angela Merkel a fost la deschiderea Eurobike, cel mai mare târg de biciclete din Europa, poate și din lume. Uite atât de importante sunt bicicletele pentru ei. Uite atât de importante sunt afacerile cu biciclete pentru ei. Uite atât de important este stilul de viață pe care îl aduce bicicleta în viața nemților.

Pentru oficialii români prioritățile sunt altele. Traian Băsescu, nu că mi-ar păsa, se duce la ICEEFestNu e neapărat rău, evenimentul este excelent organizat, dar altceva doream să subliniez.

Angela Merkel la Eurobike cursiera Angela Merkel la Eurobike

 

Evident, există și un context care explică prezenței oficialului german la salonul de biciclete.

În primul  rând, se știe, Angela Merkel nu este pasionată de ciclism. Am citit pe undeva că are o fobie față de biciclete, după ce în 1995 a căzut de pe bicicletă din cauza unui câine. Însă acest lucru nu a împiedica-o să deschidă Eurobike, fiind primul cancelar german care face acest gest public.

Pe de altă parte, alegerile bat la ușă în Germania, iar 80% din gospodăriile din această țară au cel puțin o bicicletă. În Germania există 67 de milioane de biciclete.

Comentarii