Michael Rasmussen

Michael Rasmussen

Încă un ciclist adus pe calea cea dreaptă a adevărului! Michael Rasmussen, care a fost suspendat în 2007, în Turul Franței, pentru că s-a sustras testelor antidoping, a recunoscut că s-a dopat timp de 12 ani.

Rasmussen, în vârstă de 38 de ani, evoluează acum la echipa Christina Watches-Onfone. El își anunțase prezența în Turul Sibiului 2013, care va avea loc în perioada 11-14 iulie.

Ce-a zis danezul:

“Am utilizat produse și metode dopante în perioada 1998-2010. Am folosit EPO, hormoni de creștere, testosteron, insulină, cotizon și să nu mai vorbim de transfuzii de sânge. Sunt gata să accept orice suspendare. În acest moment sunt un om ușurat”, a declarat Rasmussen, care a refuzat să dea numele complicilor săi.

În 2007, când era la echipa Rabobank, Rasmussen a părăsit Turul Franþei în ultima săptămână de cursă, în momentul în care deþinea tricoul galben al liderului clasamentului general, după ce a minþit cu privire la locurile unde se antrena pentru a se sustrage testelor antidoping.

A fost suspendat doi ani și a revenit în competiții în 2009.

Michael Rasmussen a fost de douã ori câștigător al tricoului alb cu buline roșii, al cățărătorilor, în Turul Franței (2005 și 2006) și s-a clasat pe locul 3 în Turului Chinei 2012.

Rasmussen a mai “bifat” patru victorii de etapă în Turul Franței, câte una în Turul Spaniei, în Turul Maltei 2012 și în Turul Serbiei 2011.

Comentarii