Mihai Vigariu - tricolor Romania Ironman 70.3 Australia

Mihai Vigariu s-a calificat la Ironman World Champhionship 2018 după ce a obţinut locul 3 la Ironman Malaysia, la categoria de vârstă 30-34 de ani.

Vigariu a trecut linia de finish după 09:53:52, timp cu care s-a clasat pe locul 30 din 1.006 participanți.

Sportivul român s-a instalat pe podium încă de la proba de înot, pe care a terminat-o după 59:08, cu average pace de 01:28/100 m. A ieşit din apă pe poziţia a treia la categoria de vârstă şi pe locul 33 la general.

Vigariu a parcurs cei 180 km de la proba de ciclism în 5:13:52, al şaselea timp de la categoria de vârstă şi al 36-lea la nivel general, reuşind o viteză medie de 34.46km/h.

Ultima probă, cea de alergare (42 km), a fost parcursă în 3:35:48, locul şase la categorie şi locul 46 la nivel general, Mihai obţinând o medie de 5:05 min/km.

Rezultatul detaliat

L-am prins pe Mihai Vigariu două minute, chiar înainte să se culce, după cursă:

– Bravo, Mihai. Felicitări! Ţi-ai împlinit visul, mergi la Kona!

– Mulţumesc! Sincer, acesta nu a fost un vis, a fost în proiect. Ştiam sigur că o să se întâmple, însă am crezut că mă voi califica chiar de la primul Full Ironman, la Frankfurt. S-a întâmplat acum, la a treia participare într-o cursă Full Ironman.

– E sigură participarea la Kona?

– Sigur merg la Kona, sunt vreo patru sau cinci sloturi la categoria mea de vârstă.

– Cum a fost cursa? Ai concurat ponderat?

– Foarte! Toată cursa am mers cu frâna trasă, la toate probele.  Mă pun la somn acum, e 2:45 AM aici.

Mihai Vigariu este al doilea român care reuşeşte să se califice în cel mai puternic concurs Ironman din lume. Primul a fost Mihai Baractaru, care a aduna deja trei participări  în finala de la Kona.

În luna septembrie 2017, Mihai Vigariu a participat în cadrul finalei mondiale Ironman 70.3, unde s-a clasat în primii 10% din numărul total de concurenţi, cu timpul general de 4h 36m. Asta a însemnat locul 247 din 2430 de concurenţi.

“La mondiale concurenţa este foarte mare, acolo se strâng cei mai buni dintre cei mai buni. Trebuie să fiu realist, un TOP 10 la categoria de vârstă AMATORI este ceva din filme (încă!), dar îmi doresc foarte mult să obţin un rezultat cât mai sus la Campionatul Mondial, îmi doresc asta pentru mine şi pentru triatlonul românesc. Să demonstrăm că se poate. Cu o pregătire înţeleaptă, cu o planificare gândită strategic, cu o viziune pe termen lung şi cu o abordare atât ştiinţifică, dar şi pragmatică, se pot obţine rezultate”, declarase Mihai Vigariu înainte de finala Ironman 70.3.

By Emilian Nedelcu

Editor Biciclistul.ro | emilian.nedelcu@gmail.com | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE