Aventura lotului național de triatlon în Asia Orientală s-a încheiat sâmbătă, în Japonia, la Miyazaki, unde Alexandru Ion, Antoanela Manac și Andreea Balan au participat la ultima etapă de Cupă Mondială din 2017, desfăşurată pe distanţe olimpice.

Antoanela Manac a fost singurul sportiv român care a reuşit să încheie concursul. S-a clasat pe locul 23 din 27, la o diferenţă de 7 minute şi 36 de secunde faţă de câştigătoare, americanca Summer Cook.

Manac a avut al 16-lea cel mai bun timp la proba de înot, al 22-lea timp la proba de ciclism şi al 26-lea la proba de alergare (am luat în considerare timpii pe fiecare probă în parte).

Dacă s-ar întocmi un clasament al tranziţiilor, Manac s-ar situa pe locul 17 la T1 şi pe locul 9 la T2.

Andreea Bălan nu a reuşit să termine competiţia. Potrivit clasamentelor oficiale, Bălan nu a mai intrat şi în proba de alergare. A terminta proba de înot pe locul 11, iar la proba de ciclism a avut ultimul timp din concurs.

Alexandru Ion a fost ajuns din urmă la proba de ciclism, după ce a reuşit să iasă din apă în 00:18:02, adică al 45-lea din 55 de sportivi.

Rezultatele oficiale: clasament feminin / clasament masculin.

Federația apreciază rezultatele

Federația Română de Triatlon a apreciat că rezultatul înregistrat de Antoanela Manac este foarte bun.

”În urma acestui rezultat, va mai face un salt în ITU point list. Rezultatele de la ultimele trei competiții, de la Melilla, Tongyoing și Miyazaki i-au adus suficiente puncte ca să fie primită în 2018 și în circuitul WS”, au spus oficialii FRTRI.

FRTRI a apreciat că ceilalți doi sportivi, Alexandru Ion și Andreea Bălan vor fi ”ambiționați și mai tare pentru sezonul competițional următor”, cu toate că Bălan s-a oprit după prima tură de alergare, iar Ion a fost ajuns din urmă în al patrulea tur de bicicletă.

Atât la masculin, cât și la feminin, distanțele de concurs au fost 1.500 de metri înot (două tururi), 37,6 km ciclism (opt tururi) și 10 km alergare (patru tururi).

 

Comentarii

PUBLICITATE:Cumpără de pe eMAG.ro și Biciclistul.ro primește un comision.