Zilele astea are loc Turul Franței, cel mai mare concurs de ciclism din lume. Sunt mut de admirație când îi văd pe cei mai buni cicliști din lume cum se comportă în cele mai  dure condiții și mi se par incredibile performanțele lor.

Știu că nu voi ajunge niciodată ca ei și nici nu mi-am imaginat că aș putea face așa ceva. Dar elitele mă inspiră și îmi crează contextul în care și eu pot să aspir la ceva. Și eu pot fi Alberto Contador, pe ruta București-Snagov :)!

În fotografia de mai jos sunt eu și Eduard Novak, dublu medialiat olimpic la Londra.

Emilian Nedelcu si Eduard Novak

Lucrurile sunt simple: Chris Froome și Alberto Contador, dar și alți sportivi de performanță, vă puteți gândi la oricine, n-ar fi reușit să ajungă unde au ajuns dacă nu și-ar fi însușit o teorie simplă ca bună ziua: mișcarea face bine. Asta e valabilă și pentru jucătorii de șah, vă asigur. Citeam despre Kasparov, care a fost campion mondial, că facea două ore pe zi de înot, juca tenis și alerga, pentru a-și menține trupul sănătos și mintea limpede.

Mișcarea face bine și când vrei să slăbești și v-o pot demonstra cu cifre :).

Nu vă faceți program sâmbătă

Am făcut această întreagă pledoarie pentru că cine este sâmbătă, 6 iulie, în București n-ar trebui să rateze cea de-a treia ediție a evenimentului “Cea mai mare oră de sport“, care va avea loc în parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle, între orele 09.00-15.00.

Va fi o nebunie acolo, cu exerciții în aer liber și cu demonstrații de zumba, kangoo jumps,  body kick,  dar și dansuri pentru copii.

Tot acest context este creat de către Dolce Sport, canalul de televiziune al Romtelecom, și face parte din campania pro-sănătate “Mișcarea face bine”, lansată în 2011.

Și va fi mișcare! Față de anii trecuți, organizatorii au adăugat câteva noi discipline, precum boot camp, antrenamentul functional, bokwa, fitbox, real ryder, steel programs, X-tempo, care capătă noi adepți de la o lună la alta și care vor putea fi testate de participanți.

Sincer, din toată înșiruirea de mai sus n-am auzit decât de real ryder, despre care știu că-i o bicicletă staționară care imită foarte bine mersul adevărat pe bicicletă. Pe bicicleta real ryder te poți înclina până la 18 grade, ca și cum ai lua viraje. Mișcările astea permit antrenarea mai multor categorii de mușchi, nu doar cei de la picioare fiind implicați.

Miscarea face bine - Romtelecom - cea mai mare ora de sport
Asta s-a întâmplat anul trecut.

Evident, sesiunile vor fi susținute de instructori specializați (vezi agenda) alături de care participanţii pot învăţa mişcări de bază sau pot efectua exerciții intense.

București nu este singurul oraș în care vor avea loc demonstrații de sporturi inedite. Dolce Sport, împreună cu SmartAtletic și GetFit, vă invită și în stațiunea Mamaia, vineri și sâmbătă, 26, respectiv 27 iulie, în piațeta Perla.

“La edițiile anterioare am avut mii de participanți de toate vârstele, iar acum sperăm ca numărul entuziaștilor să fie cel puțin la fel de mare,” a declarat Vlad Enăchescu, Director General Dolce Sport și susținător activ al campaniei “Mișcarea face bine”.

Miscarea face bine - cum a fost in 2012
Anul trecut s-a facut sport, nu gluma. Ce să zic, mișcarea face bine 🙂

„Am facut 20 ani de sport, ca atare, pentru mine, a face mişcare regulat este o obişnuinţă. Cu toate acestea sunt conştient ca această deprindere nu este una înnăscută, ci se obţine pe parcurs, auto-educându-ne sau recurgând la un instructor. Indiferent de calea aleasă şi sportul care ni se potriveşte, cel mai important este rezultatul, şi anume o viaţă mai sănătoasă”, spune Vlad Stoica, președinte SmartAtletic.

Cum a fost anul trecut la Mișcarea face bine

Programul complet al evenimentui este disponibil pe www.miscareafacebine.ro, platforma de informare dedicată campaniei.

Comentarii

Articolul precedentPrimul african care ia tricoul galben în Turul Franței
Articolul următorTurul României: Incredibil, o televiziune dă live ultima etapă
Editor Biciclistul.ro | emilian@biciclistul.ro | 0724.479.508 | FACEBOOK | | YOUTUBE